Anlık Bildirim

Android için Chrome tarayıcısı, 'Ekran görüntüsü' aracına kavuştu

Google, Chrome tarayıcısının Android sürümüne paylaşım menüsü altında yerleşik bir ekran görüntüsü alma aracı kazandırdı. Yeni özellik, Chrome 91 ile kullanıcılara sunuldu.

Android için Chrome tarayıcısına ekran görüntüsü aracı eklendi Tam Boyutta Gör

Google, geçtiğimiz yıl Android için Chrome tarayıcısına yeni bir paylaşım menüsü ekledi. Şirket, geçtiğimiz hafta yayınlanan yeni sürüm ile paylaşım menüsüne yerleşik bir 'Ekran görüntüsü' aracı ekledi. Yeni Ekran görüntüsü aracı, Kırp, Metin ve Çekiliş olmak üzere üç farklı alt araç içeriyor.

Android için Chrome'da Ekran görüntüsü aracı

Android için Chrome tarayıcısında paylaşım menüsüne, adres çubuğuna dokunduktan sonra bağlantı adresinin yanında yer alan düğmeden ya da sayfanın sağ üst köşesindeki üç noktaya dokunulduğunda açılan menüden erişilebiliyor. Chrome 91 sürümü ile paylaşım menüsü artık yeni bir Ekran görüntüsü aracı içeriyor.

Ekran görüntüsü aracı, paylaşım menüsünün alt kısmında yer alan Bağlantıyı kopyala, Cihazlarınıza gönderin, QR Kodu ve Yazdır seçeneklerinin yanında yer alıyor. Yeni araç seçildiğinde üç ayrı seçenek kullanıcıyı karşılıyor. İlk seçenek olan Kırp ile ekran görüntüsünün boyutu ayarlanabiliyorken Metin seçeneği ile yazı eklenebiliyor ve Çekiliş seçeneği ile de çizim yapılabiliyor.

Metin seçeneğinde yazılan yazının boyutu, görüntüdeki konumu ve 18 çeşit seçenek ile de rengi belirlenebiliyor. Çekiliş seçeneğinde ise yine 18 çeşit renk sunulurken ayrıca 6 farklı boyut da seçilebiliyor.

Yeni özellik Chrome 91 sürümü ile kullanıcılara sunulmuş olsa da özelliğe, mevcut sürümü kullanan tüm kullanıcılar tarafından erişilip erişilemediği bilinmiyor. Kullanıcılar, chrome://flags/#chrome-share-screenshot adresinden bayrağı etkinleştirerek de özelliği tarayıcılarına entegre edebiliyor.

Google Chrome:Hızlı ve Güvenli Google Chrome:Hızlı ve Güvenli Google Chrome:Hızlı ve Güvenli Google Chrome:Hızlı ve Güvenli Google LLC Haberleşme Ücretsiz

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim