Anlık Bildirim

Android'in en tehlikeli mesajlaşma uygulamaları açıklandı

Kaspersky, yeni yaptığı testlere göre mesajlaşma uygulamalarının oldukça popüler olduğunu ve kimlik avı hırsızlığı konusunda oldukça tehlike içerdiğini söylüyor.

Android'in en tehlikeli mesajlaşma uygulamaları açıklandı Tam Boyutta Gör

Android cihazlarda yapılan kimlik avı dolandırıcılıkları son dönemde artışa geçmiş durumda. Kaspersky’dan gelen yeni veriler, dolandırıcılık için mesajlaşma uygulamalarının oldukça fazla kullanıldığını gösteriyor.

Aralık 2020 ile Mayıs 2021 arasında yapılan testlerde Whatsapp, saldırıların %89.6’sını oluşturup liderken, ikinci sırada %5,6 ile Telegram, %5,7 ile Viber ve %1 den az Google Hangouts yer alıyor. Dolandırıcılığın en çok görüldüğü ülkelerin ise Rusya, Brezilya ve Hisdistan olduğu açıklandı.

Sosyal medya uygulamalarından daha tehlikeli

Kaspersky, mesajlaşma uygulamalarının dünyanın en popüler uygulamalarından biri haline geldiğini ve bunun, kullanıcılara yönelik daha fazla kimlik avı girişimi yaratacağını söylüyor.

Kaspersky Web içeriği analisti Tatyana Shcherbakova, siber suçluların kimlik avı kurbanlarını aramak için sosyal medyadan iletişim uygulamalarına geçtiklerini ve bu uygulamaların kimlik avını kolaylaştıran özelliklere sahip olduğunu söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16251 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
WhatsApp, telegram ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim