Anlık Bildirim

Android telefonlardaki "Yakındakilerle Paylaş" özelliğinin adı değişiyor

Google, Android telefonlarda dosya paylaşımı için kullandığı "Yakındakilerle Paylaş" özelliğinin adını değiştiriyor. Özellik, bundan böyle “Quick Share” (Hızlı Paylaşım) adını taşıyacak.
Android'in 'Yakındakilerle Paylaş' özelliğinin adı değişiyor Tam Boyutta Gör
Google, Android telefonlarda dosya paylaşımı için kullandığı "Yakındakilerle Paylaş" özelliğinin adını değiştiriyor. Orijinal adı “Nearby Share” olan bu özellik, bundan böyle “Quick Share” (Hızlı Paylaşım) adını taşıyacak. Google’ın neden isim değişikliği kararı aldığı henüz bilinmiyor. Ancak Samsung'un da Quick Share isimli bir servisi olduğunu düşününce servislerin birleştirilmiş olabileceği düşüncesi akla geliyor.

Başlangıçta sadece Android cihazlar arasında dosya paylaşımı için geliştirilen Yakındakilerle Paylaş özelliği, zaman içinde Chromebook ve Windows PC’leri destekleyecek şekilde genişletildi. Tıpkı AirDrop’ta olduğu gibi, Yakındakilerle Paylaş’ta da kullanıcılar kendilerine veya arkadaşlarına dosya gönderebiliyor ya da başkalarından dosya alabiliyor.

Google Play Servisleri’nin en son beta güncellemesini yükleyenler, isim değişikliğini gösteren bir bildirimle karşılaşıyor. Burada yeni ismin yanı sıra birbiriine yönelmiş iki oktan oluşan farklı bir simgenin de kullanıldığı görülüyor. Değişikliğin şimdilik isim düzeyinde olduğu, özelliğin işlevinde bir değişiklik olmadığı tahmin ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim