Bu yılın Haziran ayında gerçekleştirilen Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) şirket, App Store'daki tüm uygulamaların yakında gizlilik etiketlerine sahip olacağını duyurmuştu. Gizlilik etiketleri, kullanıcıların indirecekleri uygulamayı kullanmaya başladıklarında hangi hassas verilerini paylaştıkları hakkında fikir edinmelerini sağlayacak bir özellik olarak kullanıma sunuldu.
App Store'daki tüm uygulamaların artık Apple'ın kendi uygulamaları dahil olmak üzere iPhone'lar, iPad'ler, macOS, watchOS ve tvOS'deki uygulama mağazalarında bu gizlilik bilgilerini göstermesi gerekiyor. Bu durum uygulama gönderim sürecinin bir parçası olmuş durumda ve Apple dahil tüm geliştiriciler için geçerli.
Buradaki ana fikir, geliştiricilerin veri toplama ve kullanım uygulamalarını şeffaf hale getirmenin yanı sıra, kullanıcıların bir uygulamayı indirmeden önce bilinçli bir seçim yapmalarını sağlamak olarak açıklanıyor. Tüm uygulama geliştiricilerine, geliştirici portalında etiketlerini güncellemeleri için bir süre (8 Aralık'a kadar) verilmişti ancak süreç halen devam ediyor.
Kullanıcı gizliliği için önemli bir adım
Artık bu etiketler yayında ve uygulama ürün sayfaları, uygulamanın sizi izlemek için bu verileri kullanıp kullanmayacağını veya verilerin size bağlanıp bağlanmayacağını, ayrıca uygulamanın hangi verileri topladığını göstermek zorunda. Herhangi bir uygulama tarafından toplanan veriler üç kategoriye ayrılmış: 'Sizi izlemek için kullanılan veriler', 'Size bağlı veriler' ve 'Size bağlı olmayan veriler'.
"Sizi izlemek için kullanılan veriler", bir uygulamadan toplanan kullanıcı veya cihaz verilerini, diğer şirketlerin uygulamalarından, web sitelerinden toplanan ve hedefli reklam uygulamaları için kullanılan kullanıcı veya cihaz verileriyle ilişkilendirmeyi ifade eder. İzleme, kullanıcı veya cihaz verilerini veri aracılarıyla paylaşmak anlamına da geliyor.
"Size bağlı veriler", uygulamadaki kullanıcı hesabı, cihazınız vb. aracılığıyla yalnızca kimliğinize bağlanan verileri temsil etmekte. Apple'ın yeni gizlilik güncellemeleriyle bir uygulamanın indirildikten sonra erişebileceği veri türleri üzerinde daha ayrıntılı kontrol sağlaması, hiç kuşku yok ki kullanıcılar için olumlu bir gelişme diyebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Muskun alev tabancası vs bu
İstilacı güvercinlere karşı iyi olur. 5 10 dk da bir sopayı alıp kovalamak yordu artık.
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.
fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.
Lazer nişangah da eklenseymiş tadından yenmezmiş.