Anlık Bildirim

App Store'daki yeni gizlilik etiketleri artık yayında: İşte bilmeniz gereken her şey

Apple, uygulama mağazası App Store'a gizlilik etiketleri özelliğini getirdi. Artık kullanıcılar indirecekleri uygulamaların hangi verilerine erişebileceğini kolayca görebilecekler.

App Store'daki yeni gizlilik etiketleri artık yayında: İşte bilmeniz gereken her şey Tam Boyutta Gör

Bu yılın Haziran ayında gerçekleştirilen Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) şirket, App Store'daki tüm uygulamaların yakında gizlilik etiketlerine sahip olacağını duyurmuştu. Gizlilik etiketleri, kullanıcıların indirecekleri uygulamayı kullanmaya başladıklarında hangi hassas verilerini paylaştıkları hakkında fikir edinmelerini sağlayacak bir özellik olarak kullanıma sunuldu.

App Store'daki tüm uygulamaların artık Apple'ın kendi uygulamaları dahil olmak üzere iPhone'lar, iPad'ler, macOS, watchOS ve tvOS'deki uygulama mağazalarında bu gizlilik bilgilerini göstermesi gerekiyor. Bu durum uygulama gönderim sürecinin bir parçası olmuş durumda ve Apple dahil tüm geliştiriciler için geçerli.

Buradaki ana fikir, geliştiricilerin veri toplama ve kullanım uygulamalarını şeffaf hale getirmenin yanı sıra,  kullanıcıların bir uygulamayı indirmeden önce bilinçli bir seçim yapmalarını sağlamak olarak açıklanıyor. Tüm uygulama geliştiricilerine, geliştirici portalında etiketlerini güncellemeleri için bir süre (8 Aralık'a kadar) verilmişti ancak süreç halen devam ediyor.

App Store'daki yeni gizlilik etiketleri artık yayında: İşte bilmeniz gereken her şey Tam Boyutta Gör

Kullanıcı gizliliği için önemli bir adım

Artık bu etiketler yayında ve uygulama ürün sayfaları, uygulamanın sizi izlemek için bu verileri kullanıp kullanmayacağını veya verilerin size bağlanıp bağlanmayacağını, ayrıca uygulamanın hangi verileri topladığını göstermek zorunda. Herhangi bir uygulama tarafından toplanan veriler üç kategoriye ayrılmış: 'Sizi izlemek için kullanılan veriler', 'Size bağlı veriler' ve 'Size bağlı olmayan veriler'.

"Sizi izlemek için kullanılan veriler", bir uygulamadan toplanan kullanıcı veya cihaz verilerini, diğer şirketlerin uygulamalarından, web sitelerinden toplanan ve hedefli reklam uygulamaları için kullanılan kullanıcı veya cihaz verileriyle ilişkilendirmeyi ifade eder. İzleme, kullanıcı veya cihaz verilerini veri aracılarıyla paylaşmak anlamına da geliyor.

"Size bağlı veriler", uygulamadaki kullanıcı hesabı, cihazınız vb. aracılığıyla yalnızca kimliğinize bağlanan verileri temsil etmekte. Apple'ın yeni gizlilik güncellemeleriyle bir uygulamanın indirildikten sonra erişebileceği veri türleri üzerinde daha ayrıntılı kontrol sağlaması, hiç kuşku yok ki kullanıcılar için olumlu bir gelişme diyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim