Anlık Bildirim

Apple’a bir yaptırım da Hollanda’dan: arkadaşlık uygulamaları için alternatif ödeme yöntemleri zorunlu olacak

Geçtiğimiz yılın Apple vs Epic davası sonucunda Apple’ın uygulama içi satın alımlarına dair yeni kurallar getirilmişti. Bu konuda itirazı olan Apple’a bir yaptırım da Hollanda’dan geliyor.

Apple'a bir yaptırım da Hollanda'dan geliyor Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yılın, Apple vs Epic davası sonucunda Apple’ın, geliştiricilerin uygulama içi satın alımlar için App Store dışında kendi sitelerine yönlendirmesine engellemesine karşı çıkılmıştı. Daha yürürlüğe geçmeyen yasaya Apple’dan itiraz geldi, ancak birçok farklı ülke Apple’a kendi ülkelerine özel kurallar getirmeye başladı.

Hollanda’da arkadaşlık siteleri için alternatif uygulama içi satın alımlara izin verilecek

iCulture’dan gelen habere göre Hollanda Tüketiciler ve Piyasalar Kurumu, Apple’a yeni bir kural getirdi. Bu kurallar, yalnızca Tinder ve Bumble gibi arkadaşlık uygulamaları için geçerli olacak. Kuralara göre Apple, arkadaşlık uygulamalarının App Store dışında uygulama içi satın alım platformlarına izin vermek zorunda. Eğer Apple, bu kurala uymazsa Hollanda Hükümeti’ne her hafta 5 milyon Euro ödemek zorunda. Apple’ın bu kuralı uygulamaya alması için 2 aylık bir süre tanınmış.

Hollanda Tüketiciler ve Piyasalar Kurumu, Apple’ın uygulama içi satın alımlarda anlamsız kurallarının olduğunu ve haksız rekabet politikalarının olduğunu belirtmiş. Apple’ın birçok farklı ülkeden uygulama içi satın alımlar hakkında yaptırım alması, firmayı daha açık bir ekosisteme götürecek mi birlikte göreceğiz.

Kaynakça https://9to5mac.com/2021/12/24/apple-required-to-allow-alternative-payment-methods-for-dating-apps-in-the-netherlands/ https://www.aroged.com/2021/12/26/netherlands-requests-apple-to-allow-dating-apps-to-offer-alternative-payment-methods-to-users/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim