Anlık Bildirim

Apple'a iPhone kamerası ve NFC teknolojileriyle ilgili iki patent ihlali davası açıldı

Patent ihlali davalarıyla sıklıkla gündeme gelen Apple iki ayrı suçlama ile karşı karşıya. Şirket, iPhone kamera lensi ve NFC teknolojileriyle ilgili ihlal yaptığı gerekçesiyle mahkemeye verildi.

Apple'a iki patent ihlali davası açıldı Tam Boyutta Gör

Teknoloji devi Apple, iki ayrı patent ihlali davası ile karşı karşıya. Şirkete karşı başlatılan yasal mücadeler iPhone kamera lensi tasarımları ve NFC teknolojileriyle ilgili. Her iki davada da Cupertinolu şirketten tazminat talep ediliyor.

ABD Delaware Bölge Mahkemesi'nde görülecek ilk dava geniş açılı lens optiği, görüntü işleme ve bilgisayar görüşü konusunda uzmanlaşmış Fransız kökenli Kanadalı bir firma olan ImmerVision tarafından açıldı.

ImmerVision, 2005 yılında verilen "Değişken çözünürlüklü dijital panoramik görüntü yakalama ve görüntüleme" yöntemine yönelik 6.844.990 numaralı ABD Patentinin, görüntü özelliklerini manipüle etmek için özel lens yapıları içeren Apple cihazları tarafından ihlal edildiğini iddia ediyor.

Dava dosyasında Apple'ın iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max akıllı telefonlarının ismi geçiyor ancak şirketin diğer ürünleri de ihlal kapsamına girebilir. Şikayete göre, iPhone 13 Pro ve Pro Max'teki üç lensten en az birinde (ultra geniş açılı kamera olduğu düşünülüyor) patent ihlali söz konusu. ImmerVision davasında tazminat ve dava masraflarını talep ediyor.

Apple'a iki patent ihlali davası açıldı Tam Boyutta Gör

NFC teknolojisinde de ihlal iddiası

İrlanda merkezli Aire Technology Limited tarafından ABD Teksas Batı Bölgesi Bölge Mahkemesi'ne açılan ikinci davada ise Apple'ın NFC ve dijital cüzdan teknolojileriyle ilgili üç fikri mülkiyet hakkını ihlal ettiği iddia ediliyor.

Şikayette, her biri NFC sistemlerinin çeşitli yönleriyle, özellikle de ödemeler için geçerli olan 8.581.706, 8.205.249 ve 8.174.360 numaralı ABD Patentlerinden bahsediliyor. Her ne kadar ismi geçmese de şikayet metninde, CarKey gibi Apple cüzdan uygulamasının NFC özelliklerinin ihlal edildiğine yönelik bir ima var. Aire Technology de Apple'dan tazminat, devam eden telif hakları ve dava masraflarını talep ediyor.

Kaynakça https://www.scribd.com/document/534547488/ImmerVision-v-Apple https://www.scribd.com/document/534547660/Aire-Technology-v-Apple Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim