Anlık Bildirim

Apple, çoklu kablosuz şarj istasyonu fikrinden vazgeçmiş değil

AirPower projesini iptal etmek zorunda kalan Apple, kendi şarj istasyonunu yapmakta karalı gözüküyor. Bloomberg’in haberine göre Apple, ürünleri için yeni şarj teknolojileri geliştiriyor.

Apple, AirPower'ın yerini alacak bir şarj istasyonu geliştiriyor

Apple’ın geçtiğimiz yıllarda merakla beklenen akıllı şarj istasyonu AirPower, zorlu bir geliştirme sürecinden sonra iptal edilmişti. Ancak Bloomberg’e göre Apple, çoklu şarj istasyonu fikrinden vazgeçmiş değil.

Apple, birden fazla şarj teknolojisi üzerinde çalışıyor

Bloomberg’in Apple’ın yeni bir kablosuz şarj istasyonu üzerinde çalıştığı haberi, haziran ayında da gündeme çıkmıştı. Apple’ın bu hazırladığı kablosuz şarj cihazının, endüksiyon ile çalışan bir cihaz olması bekleniyor. AirPower'a benzer bir şekilde çalışması beklenen cihaz, bir bakıma gelişmiş bir kablosuz şarj matı olacak ve birden fazla Apple cihazını aynı anda şarj edebilecek.

Ancak Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple, endüksiyonsuz olarak çalışan ve tamamen kablosuz olarak kullanılan şarj sistemlerini de araştırıyor. Bu da Apple’ın Xiaomi Mi Air Charge benzeri bir sistem üzerinde çalıştığına işaret ediyor.

Apple, AirPower'ın yerini alacak bir şarj istasyonu geliştiriyor

Gurman, Apple’ın diğer bir planının da bütün Apple cihazlarının birbirlerini şarj edebileceği bir sistem olduğunu belirtiyor. iPad’in iPhone’u, iPhone’un ise Airpods veya Apple Watch’ı şarj edebileceği bir sistem Apple’ın planlarında gibi gözüküyor. Ters kablosuz şarj, birçok Android cihazında bulunan bir özellik ve uzun zamandır Apple cihazlarında da görülmesi bekleniyor ancak hala gerçekleşmedi. Bakalım Apple, hangi şarj sistemlerini ne zaman geliştirecek ve Apple ekosistemi bundan nasıl etkilenecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim