Anlık Bildirim

Apple'dan ucuz MacBook geliyor: İşte detaylar

Apple'ın Chromebook'larla rekabet edebilmek için önümüzdeki yıl ucuz bir MacBook çıkaracağı söyleniyor. Peki şirketin piyasaya sürmeyi planladığı uygun fiyatlı dizüstü bilgisayar nasıl olacak?
Apple'dan ucuz MacBook geliyor: İşte detaylar Tam Boyutta Gör
Microsoft gibi Apple da eğitim alanına yönelik uygun fiyatlı dizüstü bilgisayar pazarında büyümeyi hedefliyor. Şirkete yakın kaynaklara göre Cupertinolu dev Chromebook'larla rekabet edebilmek amacıyla uygun fiyatlı bir MacBook serisi piyasaya sürecek.

Söz konusu cihazların 2024 yılının ikinci yarısında satışa sunulabileceği belirtiliyor. Yeni uygun fiyatlı serinin MacBook Air ve Pro'dan bazı önemli farkları olacak. Apple'ın yine metal kasa kullanacağı ancak bu kez farklı malzemelere yöneleceği söyleniyor. Ayrıca şirket maliyetleri düşürmek için bazı bileşenleri daha uygun fiyatlı seçeneklerle değiştirilebilir.

Apple'dan ucuz MacBook geliyor: İşte detaylar Tam Boyutta Gör

Apple pastadan pay almak istiyor

Apple, daha uygun bir fiyatla satılabilmesi için eğitim amaçlı MacBook modelinde M1 çipini kullanabilir. Ayrıca bu işlemciye 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının eşlik ettiğini görebiliriz. Beklenildiği üzere Apple henüz bu spekülasyonlar hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Eğitim sektöründe büyüyen bir pazar olduğuna ve Google'ın Chromebook modelleriyle bundan yararlandığına dikkat çekiliyor. DigiTimes'ın verilerine göre 2019'da 13.9 milyondan fazla Chromebook sevkiyatı yapıldı. Bu rakam 2020'de 30.4 milyona, 2021'de ise 33.5 milyona yükseldi. Sevkiyatlar 2022'de düşmüş olsa da bu cihazların büyük bir kısmı devletler tarafından satın alındı, dolayısı ile ortada hala büyük bir fırsat var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7183 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, macbook ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim