Anlık Bildirim

Apple: Epic Games bizim Android olmamızı istiyor ama biz istemiyoruz

Apple ve Epic Games arasındaki uzun zamandır beklenen Fortnite'ın App Store'dan kaldırılması ile ilgili mahkeme, Android tartırşmaları ile başladı.

Apple: Epic Games bizim Android olmamızı istiyor ama biz istemiyoruz Tam Boyutta Gör

Merakla beklenen Epic Games ve Apple davası dün California, Oakland'daki federal mahkemede başladı. Her iki şirketin avukatları Bölge Yargıcı Yvonne Gonzalez Rogers önünde açılış konuşması yaptılar.

Epic Games'in avukatları, App Store'u rekabete aykırı ve tekelci bir mağaza olarak göstermeye çalıştı ve geliştiricilerin Apple'ın uygulama içi satın alma sistemini kullanmaya zorlandıklarını ve böylece Apple'a %30 komisyon ödediklerini belirtti.

Epic Games, Apple'ın üçüncü taraf iOS uygulama mağazalarına izin vermesini ve geliştiricilerin doğrudan ödeme sistemleri sunmasına izin vermesini istiyor, ancak Apple, güvenliği, gizliliği ve kaliteyi korumak için tek bir uygulama mağazasına ihtiyaç olduğunu söylüyor.

Apple: Epic Games bizim Android olmamızı istiyor ama biz istemiyoruz Tam Boyutta Gör

Epic Games kurallara uymadı

Apple'ın avukatı Karen Dunn, "Epic bizim Android olmamızı istiyor, ancak biz istemiyoruz." dedi ve Android cihazlarda Google Play mağazası dışında uygulama indirme serbestliğine atıfta bulundu. Ayrıca "Kullanıcılarımız da bunu istemiyor." diye ekledi.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Apple, Fortnite'ı App Store'dan kaldırdı çünkü Epic Games, App Store politikalarının aksine doğrudan uygulama içi ödemeleri başlattı. Epic Games daha sonra şirketi rekabete aykırı davranışlarla suçlayarak Apple'a karşı organize bir dava açtı. Apple, Epic Games'in "tüm geliştiriciler için aynı şekilde geçerli olan ve mağazayı kullanıcılarımız için güvenli tutmak için tasarlanan App Store politikalarını ihlal ederek yanlış yaptığını" söyledi. Epic Games ortak olmayı reddetti ve Fortnite hala App Store'da mevcut değil.

Mahkemede Apple CEO'su Tim Cook ve diğer yöneticiler tanıklık ederken, duruşmanın toplam üç hafta sürmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10853 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
app store, epic games ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim