Anlık Bildirim

Apple'dan şaşırtan kâr: Nintendo, Sony, Microsoft ve Activision'ın toplam oyun gelirinden daha fazla

The Wall Street Journal'ın yaptığı habere Apple'ın oyunlardan elde ettiği gelir; Nintendo, Sony, Microsoft ve Activision'ın toplam gelirinden daha fazla.

Apple'ın oyun kârı birçok şirketinin toplamından daha fazla Tam Boyutta Gör

Günümüzde oyun sektörünün artık en büyük sektörlerden biri haline geldiğini biliyoruz. Bu sektörün büyük bir parçasını da şüphesiz mobil oyunlar oluşturuyor. The Wall Street Journal'ın paylaştığı son haber de bu durumu kanıtlıyor diyebiliriz.

Apple'dan Şaşırtan Oyun Geliri

Geçtiğimiz saatlerde The Wall Street Journal'ın yaptığı habere göre 2019 yılında Apple'ın yalnızca oyun tarafından elde ettiği kâr 8.5 milyar dolardan daha fazla. Bu kâr da Nintendo, Sony, Microsoft ve Activision gibi dev şirketlerin toplam oyun gelirinden daha fazla. Apple'ın büyük bir şirket olduğunu zaten biliyoruz ancak özellikle oyun sektöründeki aktifliklerine rağmen bu şirketlerin toplamını geçmiş olması cidden şaşırtıcı.

Bu da dediğimiz gibi mobil oyun sektörünün ne kadar büyüdüğünü gösteriyor çünkü Apple'ın oyun sektöründe elde ettiği gelir tek bir yerden geliyor: App Store'da oyunlar için harcanan paradan alınan %30'luk pay. Bildiğiniz üzere bu pay sebebiyle Epic Games ve Apple davalık olmuştu. 

Oyuncuların 2020 mali yılında App Store'da mobil oyunlara 45 milyar dolar harcadıkları bildiriliyor. En çok harcama yapılan iki bölge Çin ve ABD. Harcamaların %64'ünü oluşturan %1'lik kesim, yıllık ortalama 2.694 dolar harcıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim