Anlık Bildirim

Apple, gelecek yıl iPhone'lardaki Lightning portunu Type-C olarak değiştirebilir

Analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın gelecek yıl iPhone'lardaki Lightning bağlantı noktasını, neredeyse evrensel olarak benimsenen USB-C ile değiştirmeye hazırlandığını iddia etti.

Apple, iPhone'daki Lightning portunu Type-C olarak değiştirebilir Tam Boyutta Gör

Apple konusunda verdiği güvenilir bilgilerle tanınan analist Ming-Chi Kuo'ya göre, Apple gelecek yıl iPhone akıllı telefonlarındaki Lightning bağlantı noktasını terk etmeyi ve Android akıllı telefonlar arasında yaygın hale gelen USB Type-C konnektörüne geçmeyi planlıyor.

Bay Kuo, bu gelişmeyi şirketin planları hakkında sık sık yararlı bilgiler aldığı Apple tedarikçilerine yönelik bir anket araştırmasına dayandırıyor. Analiste göre, USB Type-C arayüzüne geçiş iPhone'da veri aktarım ve şarj hızını artırabilir. Ancak nihai özellikler yine de iOS desteğine bağlı olacak.

Avrupa Birliği de Apple'a baskı yapıyordu

Apple'ın iPhone'u kendi Lightning'i yerine bir USB Type-C konnektörüyle donatabileceği bilgisi bir yıldan uzun süredir ortalıkta dolaşıyordu. Elektronik devi, en yeni iPad'lere USB Type-C ekleyerek yavaş yavaş Lightning bağlantı noktasından uzaklaşmaya başladı. Ayrıca Thunderbolt arayüzüne ek olarak USB Type-C bağlantı noktaları da Mac bilgisayarlarda uzun süredir kullanılmakta.

Öte yandan birkaç yıldır şarj cihazları için tek bir arabirimin benimsenmesini isteyen Avrupa Birliği de Apple üzerinde ek baskı uyguluyordu. Şirket ilk başlarda bu baskıyı dikkate almamış olsa da, uzun vadede AB'nin istediği olacak gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3868 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, lightning ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim