Anlık Bildirim

Apple’da yaprak dökümü: iPhone’ları tasarlayan isim ile yollar ayrıldı

Apple'ın tasarım grubunun başkanlarından olan Evans Hankey, bu pozisyondan ayrıldı. iPhone’ları ve Mac’leri tasarlayan ismin ayrılığının etkilerini ise bizlere zaman gösterecek.
Apple, iPhone’u tasarlayan Evans Hankey ile yollarını ayırdı Tam Boyutta Gör
Apple'ın pek çok ürününü tasarlayan, ürünlerin dizaynlarında parmağı olan isim artık şirketten ayrılıyor. Apple tarafından açıklananlara göre, endüstriyel tasarım başkan yardımcısı Evans Hankey, bir süre daha firma bünyesinde kalacak ve ardından pozisyonunu bir başka isme bırakacak.

iPhone’ları tasarlayan isim ile yollar ayrıldı

Evans Hankey, şirketin yirmi yıllık ikonikleşmiş tasarım başkanı olan Jony Ive'ın yerine 2019 yılında gelmişti. Aradan geçen üç yıllık dönemde birçok ürün üzerinde doğrudan etkisi olan Hankey, pozisyonunda altı ay daha kalacak. Geçiş süreci tamamlandığında ise koltuğunu yerine gelecek kişiye bırakarak Apple bünyesinden ayrılacak.HankeyiPhone'ları, Mac'leri ve daha birçok ürünün tasarımını belirleyen ve söz hakkı olan bir isimdi. Jony Ive'ın altında çalışmış olan Hankey'nin de şirketten ayrılması, bazı kesimlerde ve kullanıcılarda Apple'ın artık "tasarım" tarafına öncelik ayırmadığı algısına neden olduğu görülüyor.

Apple, iPhone’u tasarlayan Evans Hankey ile yollarını ayırdı Tam Boyutta Gör
Apple’a göre Evans Hankey’nin ayrılması şirketi etkilemeyecek. Zira Apple, tasarım ekiplerinde onlarca yıllık deneyimi olan pek çok kıdemli personelleri olduğunu belirtiyor. Öte yandan Hankey’in mevcut görevinden neden ayrıldığı ise gizemini koruyor. Ek olarak Hankey’nin yerini alması beklenen isim ise halihazırda Airbnb'nin tasarım başkan yardımcısı olan Gary Butcher. Butcher daha önce yaklaşık 16 yıl boyunca Apple’da çalışmıştı.

Bunlarla birlikte, Apple'ın özellikle bilinmeyen kategorilerdeki ürünlerinin tasarım yönünde bir değişiklik olup olmayacağı da belirsiz durumda. Zira firmanın hala bir karma gerçeklik başlığı, artırılmış gerçeklik gözlüğü ve hatta bir elektrikli araba geliştirdiği söylentileri bulunuyor. Bu geliştirilmekte olan sözde ürünlerde Hankey faktörünün ne seviyede olduğunu bilmiyoruz ancak yerine gelecek ismin bu alanda farklı bir yol izleme ihtimali bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8953 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, imac ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim