Anlık Bildirim

Apple, kavisli camdan yapılmış Mac patenti aldı

Teknoloji devi Apple'ın yeni patent başvurusu, şirketin ana gövdesi tek parça kavisli camdan oluşan Mac planları olduğunu gösteriyor. Sıradışı cihazın sunduğu tek yenilik de bu olmayacak.

Apple, kavisli camdan yapılmış Mac patenti aldı

Apple, tek bir cam parçasından yapılmış kavisli bir iMac tasarımının patentini aldı. Gömülü bir ekrana sahip olacak cam gövde, Mac bileşenlerini barındıran bir stand üzerine yerleştirilecek şekilde tasarlanmış.

Yenilikçi tasarım

Apple, Mac tasarımını yıllardır daha şık ve ince bir hale getirmek için çaba sarfediyor ve patentinde de bu çalışmaların bir sonucu olduğunu söylemek mümkün. Patentte belirtildiği üzere, tasarlanan bu Mac modelinin camı, kullanıcının tercihine bağlı bir şekilde kaydırılarak, yüksek veya daha düşük bir konumda ayarlanabiliyor. Ayrıca cihazın alt kısmında klavyenin yerleştirilebileceği bir alanın da olduğu göze çarpıyor.

Apple, kavisli camdan yapılmış Mac patenti aldı

Patentteki bilgilere göre cihazın alt kısmındaki bu klavye boşluğu, MacBook yerleştirmek için de kullanılabilecek. Böylece kullanıcılar daha büyük ekranda çalışırken, dizüstü bilgisayarlarının klavyesini de kullanabilecekler. Elbette bunun şimdilik sadece bir patentten ibaret olduğunu ve Apple'ın henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmadığını da belirtmeden geçmeyelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim