Anlık Bildirim

Apple, Mac modellerinde artık kendi işlemcilerini kullanacağını duyuracak

Teknoloji devi Apple yakında düzenleyeceği WWDC etkinliğinde, bundan böyle Mac modellerinde Intel'in değil, kendi işlemcilerini kullanacağını açıklayacak.

Apple, Mac modellerinde artık kendi işlemcilerini kullanacağını duyuracak Tam Boyutta Gör

Bloomberg'in haberine göre Apple, yıllık geliştirici konferansında Intel yongalarını değiştirerek, Mac bilgisayar modellerinde kendi ana işlemcilerine geçiş yapacağını duyurmaya hazırlanıyor.

22 Haziran haftasında yapılacak olan etkinlikte, 2021'de yeni Mac'lerin piyasaya sürülmesinden önce geliştiricilere uyum sağlama zamanı verileceği de açıklanacak. Mac modellerinde kullanılacak olan yeni işlemciler, iPhone ve iPad çiplerinde kullanılan teknolojiyi temel alacağı belirtilirken, yeni üretilecek olan Mac'lerin macOS işletim sistemini kullanmaya devam edecekleri belirtiliyor.

Mac tarihinde üçüncü kez işlemci değişti

Apple'ın tasarladığı işlemcilerin bu makinelere güç verecek olması, Mac'in 36 yıllık tarihinde ilk kez olacak. Şirket bu zaman zarfında sadece  iki kez işlemci değişikliğine gitti. 1990'ların başında Apple, IBM ve Motorola ile birlikte geliştirdiği PowerPC adlı işlemciye geçiş yapmıştı. 2006 yılında WWDC'de Steve Jobs, PowerPC'den Intel'e geçtiğini duyurdu ve Apple, Ocak 2006'da ilk Intel tabanlı Mac'leri piyasaya sürdü.

Apple, Mac modellerinde artık kendi işlemcilerini kullanacağını duyuracak Tam Boyutta Gör

Şirket şimdi ise Mac serisinin tamamını en pahalı masaüstü bilgisayarlarda olduğu üzere Arm tabanlı işlemcilere geçirmeyi planlıyor. Apple, yeni işlemcileri geliştirmek için Arm lisanslı teknolojiyi kullanıyor. Bu mimari, Intel yongalarındaki temel teknolojiden farklı olduğundan, geliştiricilerin yazılımlarını yeni bileşenler için optimize etmeleri zaman alacak.

Tüm bunlara ek olarak, Apple'ın PC pazarının yaklaşık yüzde 10'una sahip olduğu düşünülünce, yapılacak olan bu değişikliğin Intel işlemcili Mac satışlarını fazla etkilememesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4738 kez okundu.
17 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, mac ve
3 etiket daha macbook intel İşlemci
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim