Anlık Bildirim

Apple Music artık kayıpsız

Apple Music bugün yaptığı duyuru ile Dolby Atmos destekli Mekansal Ses teknolojisinin ve kayıpsız ses teknolojisinin aynı abonelik ücreti ile kullanıcılara sunulacağını açıkladı.

Apple Music artık kayıpsız Tam Boyutta Gör

Spotify ile liderlik mücadelesi veren Apple Music bu hafta ses tarafında önemli değişiklikler duyurdu. Bir süredir gündemde olan kayıpsız ses teknolojisi ile Dolby Audio destekli mekansal ses teknolojisi kısa süre sonra erişime açılıyor. 

Kayıpsız müzik

Apple Music tarafından yapılan duyuru iki önemli ses teknolojisinin kullanıcılara sunulacağını ilan ediyor. Bu teknolojiler haliyle şimdilik Apple ekosistemi içerisinde geliştirilmiş olan bileşenlere uygun bir şekilde tasarlanmış. 

Mekansal Ses olarak tanımlanan ilk teknoloji Dolby Atmos desteğini de alarak sanatçıların çok yönlü ve yoğun bir müzik tecrübesi oluşturmasını sağlayacak. Apple Music kütüphanesine hali hazırda binlerce Mekansal Ses destekli parça eklendi ve sürekli olarak bu katalog genişleyecek. Dolby Atmos destekli parçaların sayfasında özel bir simge yer alacak. Editörler özel Dolby Atmos listeleri ile kullanıcıları sürekli besleyecek. 

Mekansal Ses teknolojisi Apple’ın H1 ve W1 yongaları ile Apple cihazlarındaki dahili ses sistemleri tarafından destekleniyor. Bu cihazlarda Apple Music otomatik olarak Dolby Atmos destekli şarkıları çalmaya başlayacak. 

Diğer teknolojisi ise Kayıpsız Ses. Apple Kayıpsız Ses Kodeği – ALAC üzerine inşa edilen bu teknoloji müziğin stüdyoda kayıt edildiği kaliteyi yakalamasını sağlıyor. Kayıpsız Ses 16 bit-44.1kHz frekansından başlayarak 24 bit – 48kHz frekansına kadar çıkabiliyor. Tüm Apple cihazlarında 75 milyon müzik kataloğu kayıpsız olarak sunulacak. Ayrıca Yüksek Çözünürlükte Kayıpsız Ses ise uyumlu cihazlarda 24 bit – 192kHz seviyesine kadar çıkabilecek. Bunun için Ayarlar menüsünden ses kalitesini seçmek yeterli. Tüm bu teknolojiler Haziran ayında ücretsiz olarak sunulacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9234 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple music ve apple music lossles
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim