Anlık Bildirim

Apple tedarikçileri arasında rekabet kızışıyor: Üretim iki katına çıkacak

Apple'a üretim sağlayan tedarikçilerin birbirleri arasındaki rekabeti artacak. Dev üretici Foxconn'a rakip olmak isteyen Luxshare, devasa bir iPhone fabrikası kurmayı planlıyor. 

Apple tedarikçileri arasındaki rekabet daha da artacak Tam Boyutta Gör

Günümüzde pandemi sebebiyle yaşanan üretim sıkıntıları, tedarikçilerin yeni yatırımlara yönelmesine sebep oluyor. Apple tedarikçilerinden Luxshare, diğer tedarikçiler Foxconn ve Pegatron ile olan rekabeti arttırmak için yeni bir üretim tesisi kuracağını açıkladı.

40 futbol sahası büyüklüğünde tesis inşa edilecek

Nikkei Asia tarafından paylaşılan bilgilere göre, 1,73 milyar dolar yatırımla Çin’in Kunshan şehrinde devasa olarak nitelendirebileceğimiz 285.000 metrekarelik bir üretim tesisi kurmayı planlayan Luxshare, 2022 yılının sonuna kadar 6,5 milyon adet iPhone üretimini 12-15 milyon adete çıkartacak.

Günümüzde iPhone üretiminin büyük bir kısmını oluşturan Foxconn ve Pegatron gibi tedarikçilere güvenen Apple’ın, yeni tesisin duyurusu ile beraber tedarik zincirinde büyük bir değişimler görebiliriz. Bununla birlikte genel üretimin Tayvan'dan Çin'e doğru bir hareket kazanması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim