Anlık Bildirim

Apple tedarikçisi Foxconn protestolar sebebiyle fabrikasını kapattı

Apple'ın dev tedarikçisi Foxconn, işçilerin gıda zehirlenmesi yaşaması sebebiyle protesto edildi. Küresel tedarik sıkıntıları devam ederken, fabrikanın kapalı kalması Apple'ı oldukça etkileyebilir.

Apple tedarikçisi protestolar nedeniyle fabrikasını kapattı Tam Boyutta Gör

Apple’ın büyük tedarikçilerinden Foxconn, çalışanların protestoları ile karşı karşıya kalarak fabrikasını kapattı. Routers raporuna göre, Foxconn’un Hindistan fabrikasında başlayan protestolar, çalışanların gıda zehirlenmeleri yaşamaları sonucunda patlak verdi. Fabrikanın protestolar ile beraber 1 hafta kapalı kapalı kalacağı bildirilirken, üretim tamamen durmuş durumda.

Üretim etkilenebilir

Endüstriyel güvenlik ve sağlık müdürlüğünden üst düzey bir yetkili, fabrikanın cumartesi gününden bu yana kapalı olduğunu ve pazar gününe kadar kapalı kalacağını söyledi. Bununla birlikte gıda zehirlenmesi sebebiyle protesto gerçekleştiren düzenilerce kişi yerel polis tarafından serbest bırakıldı.

Pandemi sebebiyle küresel tedarik sıkıntıları devam ederken, Foxconn'un kapatılması ile beraber üretimin etkilenebileceğini söyleyebiliriz. Zira Hindistan fabrikası iPhone 12 ve iPhone 13'ün deneme üretimlerini gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz Ekim ayında tedarik sorunlarının tatil sezonunda daha da kötüleşeceğini belirten Apple, yaşanan olaylar ile ilgili henüz bir bilgi paylaşımında bulunmadı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim