Anlık Bildirim

Apple TSMC’nin 5 nm bantlarının %50’sini aldı, AMD %5’te

Yaşanan stok sıkıntısı TSMC’nin üretim kapasitesinin ne kadarlık kısmını hangi firmanın kiraladığını merak ettiriyor. Paylaşılan görseller firmaların pastadaki paylarını açığa çıkardı.

Apple TSMC’nin 5 nm bantlarının %50’sini aldı, AMD %5’te Tam Boyutta Gör

TSMC’nin 7 nm nodu kapasitesinin sonuna kadar çalışmasına karşın halen yeterli yonga üretilemiyor. Haliyle akıllara pazardaki firmaların ne kadarlık üretim hacmi kiraladığı sorusu geliyor.

Parayı veren düdüğü çalar

Son rapora göre Apple, TSMC’nin 5 nm üretim kapasitesinin %53’ünü kendisine ayırmış durumda. Pastanın dilimlerinin ne kadar ücret ödenirse o kadar kalınlaşması nedeniyle Apple’ın diğer oyunculardan daha fazla ödeme yaptığını söyleyebiliriz.

Apple’ı takip eden Qualcomm %24’lik dilimi güvence altına alırken AMD’nin yalnızca %5’te ve Nvidia’nınsa %3’te kalması önümüzdeki dönemde duyurulacak bilgisayar donanımlarına dair endişelendiriyor.

Bununla birlikte mevcut 7 nm nodunda ise Apple yalnızca %6’ya hükmediyor. Pastanın en büyük dilimi AMD’ye %27’lik hacimde giderken Nvidia ise %21’lik payı kiralamış durumda. Pastada %7’lik dilimi elinde tutan Intel geçtiğimiz günlerde farklı üretim tesislerine başvurabileceğinin sinyalini vermişti.

Bununla birlikte TSMC’nin 5 nm ve 7 nm üretim kapasiteleri bilinmediği için 5 nm için de şimdiden stok sıkıntısı yaşanabileceğini söylemek yanlış olabilir.

Apple TSMC’nin 5 nm bantlarının %50’sini aldı, AMD %5’te Tam Boyutta Gör

Ek bir not olarak birkaç ay önce paylaşılan iddiaya göre AMD 120 000 zarlık 7 nm siparişinin 80 000’ini konsollara ayırırken geriye kalan küçük dilimi PC pazarına saklıyor.

Diğer taraftan AMD ve Nvidia şu anda üretimini 7 nm nodunda gerçekleştiriyor. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda güncel donanımlara geçişle birlikte pastadaki renklerin dağılımı da kolayca değişebilir.

Kaynakça https://www.guru3d.com/news-story/apple-claims-half-of-tsmc-5nm-production-capacity-for-2021.html https://ctee.com.tw/news/tech/375133.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12378 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, nvidia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim