Anlık Bildirim

Çanlar TikTok için çalıyor: Apple ve Google’dan uygulamayı yasaklamaları istendi

TikTok’un üzerindeki baskı her geçen gün artıyor. İncelemeler sürerken ABD yetkilileri, Apple ve Google’dan TikTok'u uygulama mağazalarından kaldırmalarını talep ediyor.
Apple ve Google’dan TikTok’u yasaklamaları isteniyor Tam Boyutta Gör
Amerika senatosunun istihbarat komitesinde yer alan Senatör Michael Bennet, kısa bir süre önce yazdığı bir mektupta TikTok ve ulusal güvenlikten söz etti. Çinli ByteDance'in sahibi olduğu TikTok’un ulusal güvenlik için risk oluşturduğu söylenirken Apple ve Google’ın uygulamayı mağazalarından kaldırmaları istendi.

Apple ve Google’a TikTok baskısı

Amerika’daki TikTok endişesi artıyor. TikTok’u bir casus uygulaması olarak gören yetkililer, uygulamanın Çin hükümetine bilgi aktardığını ve Amerikalılar hakkında veri topladığını iddia ediyor. Öte yandan ABD Kongre’si bir süre önce hükümet cihazlarında TikTok’u yasaklama kararı almıştı. Şimdi ise açık bir şekilde TikTok yasağının genişletilmesi isteniyor.

Apple ve Google’a TikTok baskısı Tam Boyutta Gör
Bu isteği yapan ise Senatör Michael Bennet. Senatör, endişelerini dile getirdiği mektubunda Google CEO’su Sundar Pichai ve Apple CEO’su Tim Cook’tan ciddi bir istekte bulunuyor: “Riskler göz önüne alındığında, sizi TikTok'u ilgili uygulama mağazalarınızdan derhal kaldırmaya davet ediyorum." Senatörün bu talebine Google veya Apple’dan bir yanıt gelmiş değil.

TikTok yasaklanabilir

ABD meclisinde TikTok'un ülkedeki kullanımını engellemeyi amaçlayan bir yasa tasarısı için bu ay oylama yapılacak. Buradan çıkacak karar sonucunda TikTok, App Store ve Play Store’dan kaldırılabilir, ABD genelinde yasaklanabilir.

2020'de dönemin Başkanı Donald Trump, TikTok’u yasaklamak için girişimlerde bulunmuş ve indirmeleri yasaklamak istemişti. Ancak o dönem Trump’ın çalışmaları mahkemeler tarafından engellenmişti. Gelinen noktada ise TikTok’un agresif bir şekilde veri topladığı ve bu verileri Çin hükümeti ile paylaştığı söyleniyor. TikTok'un geleceği ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2879 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tiktok, ABD ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim