Anlık Bildirim

Apple ve Google, Japon hükümetinin tekel soruşturmasıyla karşı karşıya

Yayınlanan bazı raporlar, Japon hükümetinin Apple ve Google'ın ülke içerisinde yürüttükleri politikaların rekabet ortamını etkileyip etkilemediğini araştıracağını gösteriyor.

Apple ve Google, Japonya'nın tekel soruşturmasıyla karşı karşıya Tam Boyutta Gör

Apple ve Google gibi büyük teknoloji şirketleri birçok kez antitröst soruşturmalarla karşı karşıya kalıyor. Japonya'dan gelen bilgilere göre bu kez de Japon hükümeti, hem Apple hem de Google'ın Japon akıllı telefon üreticileriyle yaptığı anlaşmaları inceleyecekler.

Japon hükümetinden, Apple ve Google'a inceleme

Yayınlanan raporlara göre Apple'ın iOS ve Google'ın Android yazılımları ile Japon akıllı telefon pazarının %90'ından fazlasını elinde bulundurduğu gerekçe gösterilerek Japon yetkililer, bürokratlar ve uzmanlardan oluşan bir ekip, gerçekleştirilecek panellerle detayları değerlendirmeye başlayacaklar.

Gerçekleştirilecek olan panellerde, Apple ve Google'ın Japon akıllı telefon üreticileriyle olan anlaşmaları ve yerli şirketlerin denizaşırı satıcılara kıyasla ülke içi akıllı telefon satışlarında adil bir rekabet ortamının olup olmadığı da dahil olmak üzere birçok konu tartışılacak. IDC tarafından yayınlanan verilere göre 2020 yılında Japonya'da satılan akıllı telefonların %46'sını Apple cihazları oluşturdu.

Görüşmeler neticesinde Apple veya Google'ın rekabeti engelleyen politikaları olduğu tespit edilirse hükümet, üzerinde çalıştığı antitröst düzenlemelerini uygulamaya koymak için hızlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim