Anlık Bildirim

Apple Vision Pro, oyunlar için joystick benzeri kumandaya sahip olabilir

Apple, merakla beklenen karma gerçeklik başlığı Apple Vision Pro'yu 2 Şubat'ta satışa sunacak. İddiaye göre cihaz, oyunlarda daha hassas kontrol için joystick benzeri kumandaya sahip olabilir.
Apple Vision Pro, oyunlar için joystick'e sahip olabilir Tam Boyutta Gör
Apple, merakla beklenen karma gerçeklik başlığı Apple Vision Pro'nun 2 Şubat'ta tüm ABD Apple Store'larında ve resmi web sitesinde satışa sunulacağını ve ön siparişlerin 19 Ocak'ta başlayacağını resmen duyurdu. Lansman tarihi yaklaştıkça ürün hakkında daha fazla ayrıntı ortaya çıkıyor.

Jiemian News'in haberine göre Apple, Vision Pro başlığında oyun geliştiricilere iki interaktif çözüm sunacak. İlk çözüm, kullanıcıların sesli komutla sanal düğmelere dokunarak jestlerle kontrolü içeriyor. İkinci seçenek ise joystick ile kontrol. Joystick kontrolü sadece tuşlara basmayı içermeyecek, aletin konumu ve hareketi izlenerek kullanıcıya daha fazla özgürlük sunulacak. Bu joystick çözümü, PlayStation VR sisteminde bulunan joystick çözümüyle benzerlikler taşıyor.

Apple'ın Vision Pro kontrolörünün tam şekli henüz bilinmiyor. Tanıtımda göz kontrolü, parmak ile seçim ve Siri ile sesli iletişimden faydalanan kontrol yöntemleri sergilendi. Ancak bu kontrol yöntemlerinin özellikle yüksek yanıt hızı gerektiren oyunlar için bir miktar hassasiyetten yoksun olabileceği belirtiliyor.

Apple Vision Pro başlığı ilk olarak Apple tarafından geçen yılın Haziran ayında 3.499 dolar fiyat etiketiyle tanıtılmıştı. Apple'ın M2 çipi ve yeni R1 çipinden güç alan başlık, yerleşik sensörlerden, kameralardan ve mikrofonlardan gelen verileri işliyor. Apple Vision Pro ile en son teknolojiyi etkileşimli oyun çözümleriyle birleştirerek benzersiz ve sürükleyici bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim