Anlık Bildirim

Apple Watch tekrar yasaklanabilir: Karara karşı çıkıldı

Apple Watch satışları tekrar yasaklanabilir. Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), ABD Federal Temyiz Mahkemesi'nin aldığı geçiçi duraklatma kararına karşı çıktı.  İşte detaylar...   
Apple Watch tekrar yasaklanabilir! Karara karşı çıkıldı Tam Boyutta Gör
Bildiğiniz gibi Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 modelleri bir süredir teknoloji dünyasının gündeminde. Bunun nedeni ise Apple ile medikal teknoloji şirketi Masimo arasındaki patent anlaşmazlığı. Zira her iki model yakın tarihte ABD’de yasaklanmış ancak Federal Temyiz Mahkemesi'nin kararıyla satışlar tekrar başlamıştı. Şimdi ise Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), geçici duraklatma kararına karşı çıktı.

Duraklatma kararına karşı çıkıldı

Kaçıranlar için daha önce yaptığı temyiz başvurusunda Apple, yasağın acilen kaldırılmasını, aksi takdirde telafisi mümkün olmayan zararlar yaşayacağını, halihazırda yenilenmiş sürümler üzerinde çalıştığı için bunları ITC’nin değerlendirmesi gerektiğini söylemişti. Bunun ardından beklenen oldu ve Federal Temyiz Mahkemesi tarafından satışların devam edebileceği belirtildi.

Ancak Uluslararası Ticaret Komisyonu'ndan (ITC) gelen yeni bilgiler, bunun aksini gösteriyor. ITC avukatları tarafından sunulan bir belgede, Apple'ın önergesine karşı çıkıldı. Burada yer verilen ifade ise şu şekilde; "Apple, temyizin ertelenmesi yoluna başvurmak için zayıf ve ikna edici olmayan bir dava sunmaktadır. İddiaları, tartışmasız bir şekilde hükme bağlanmış bir ihlalcinin, patentleri ihlal etmeye devam etmek için izin talep etmesinden biraz daha fazlasını ifade ediyor."

Peki ne olacak? Mahkeme 15 Ocak'a kadar ''destek yanıtlarını'' kabul etmeye devam edeceğinden, bu haftanın sonuna kadar satışlar devam edecek. Bu arada Cuppertino devi, ithalat yasağını aşmak amacıyla bir yazılım güncellemesi yayınlamayı planlıyor. Bunun ne kadar zaman alacağı ise net değil. Ancak Masimo, Apple'ın büyük donanım değişikliklerine ihtiyaç duyabileceğini söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim