Anlık Bildirim

Araştırmaya göre engerek zehri Covid ile mücadelede işe yarayabilir

Brezilya’da bulunan bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma sonucunda bir yılan türü engereklerin zehirinin Covid-19’un bulaşıcılığını engellediğini keşfetti.

Brezilyalı araştırmacılar, ülkede bulunan engerek yılanının zehrinde bulunan bir molekülün koronavirüs üremesini engellediğini maymunlar üzerinde yapılan bir deney sonucunda keşfetti. Uzmanlara göre bu, Covid-19’la savaşmak için üretilecek bir ilaca doğru atılan ilk adım olabilir.

Molecules isimli bilimsel dergide bu ay yayınlanan araştırmada, jararacussu çukur engerek yılanı tarafından üretilen molekülün, virüsün maymun hücrelerinde çoğalma yeteneğini %75 oranda engellediği ortaya çıkarıldı.

Araştırma: Yılan zehri Covid ile mücadelede işe yarayabilir Tam Boyutta Gör

Jararacussu, 2 metrelik boyuyla Brezilya’daki en büyük yılanlardan biri olarak kabul ediliyor. Atlas Ormanlarında yaşamasının yanı sıra Bolivya, Paraguay ve Arjantin gibi ülkelerde de görülüyor.

Virüste bulunan bir proteinle bağ kuruyor

Sao Paulo Üniversitesi Profesörü ve çalışmanın yazarı Rafael Guido çalışma ile ilgili, “Yılan zehrinde bulunan bileşenin, koronavirüste bulunan çok önemli bir proteini inhibe edebildiğini bulduk” ifadelerini kullandı.
Açıklamalara göre peptit veya amino acid zincirlerinden oluşan molekül, koronavirüsün üremesinde önemli bir rol oynayan PLPro isimli enzimle bağ kurabiliyor.

Araştırma: Yılan zehri Covid ile mücadelede işe yarayabilir

Bilim insanlarına göre zehrin tam olarak etkili olup olmadığını anlamak için farklı testler de gerekecek. Ayrıca araştırmacılar, insan hücrelerinde de test yapmayı umduklarını açıkladı ancak herhangi bir zaman çizelgesi vermedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6301 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ilaç, yılan zehri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim