Anlık Bildirim

Google, uygulamaları arka planda öldüren telefonların peşine düştü

Arka planda çalışan uygulamaları rehberlerine aykırı bir şekilde kısıtlayan akıllı telefon üreticileri için Google harekete geçti. Geliştiricilere anket gönderiliyor.

Arka planı agresif kontrol eden üreticiler Google'ın hedefinde Tam Boyutta Gör

Akıllı telefonların donanımlarına paralel olarak çoklu görev yetenekleri de ilk günden bu yana oldukça gelişti. Konseptin verimli çalışması için arka planda uygulamaların belirli ölçekte sürdürülmesi gerekiyor. Donanıma bağlı olarak akıllı telefon ara yüzleri arka plan uygulamalarına izin veriyor ancak bazıları çok agresif. 

Google harekete geçti

iOS tarafında arka plan uygulamalarının agresif bir şekilde durdurulması yıllarca Android kullanıcılarının ana eleştirilerinden oldu. Bellek, batarya, işlemci gibi donanımların büyük esneklik sunması sayesinde Google da arka plan uygulamalarına daha toleranslı davranıyor. 

Google normalde hangi uygulamaların ne ölçüde arka plan kaynaklarını kullanabileceğini belirlemişti. Bu talimatların aksine kendi arka plan kontrollerini devreye alan üreticiler uyku izleme veya aktivite takibi gibi uygulamaların verimli çalışmamasına neden oluyor. Aslında geliştiriciler yıllardır bundan şikayetçi ancak Android Erişim Hizmeti gibi kritik uygulamalar da bu agresifliğe kurban gidince Google düğmeye bastı. 

Android geliştiricilerine anket göndermeye başlayan Google, agresif arka plan kaynaklarını kısma yöntemlerinin tecrübelerini nasıl etkilediğini anlamak istiyor. Geliştiricilerin de fikirleriyle birlikte Google’ın önümüzdeki dönemde arka plan uygulamalarına daha fazla müdahale edeceği tahmin ediliyor. Don’t Kill My App adlı bir üçüncü taraf site de yıllardır arka planı en fazla öldüren markaların oylamasını yapıyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14690 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, android background apps ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim