Anlık Bildirim

ARM cihazları da artık Covid-19 araştırmalarına destek verecek

Folding@Home girişimi ARM64 desteği sunarak milyarlarca ARM cihazını ekosisteme dahil etti. Böylece koronavirüs araştırmalarında çok daha yüksek işlem gücü elde edilecek.

ARM cihazları da artık Covid-19 araştırmalarına destek verecek

Bugüne kadar 17 milyona yakın kişiye bulaşan ve 600 binden fazla kişinin hayatına mal olan koronavirüs salgınını araştırmak için süper bilgisayarlar devreye girdi. Bazı merkezler kendi süper bilgisayar sistemlerini kullanırken bazı projeler de toplumdan destek alıyor.

ARM cihazları da devrede

Dünya çapında bir milyondan fazla kişiye ulaşan Folding@Home dağıtık sistem mimarisi; kullanıcının kendi sistem kaynaklarını kullanması sayesinde devasa bir işlem gücü elde etmiş durumda. Yüzlerce PFLOPS pik değer ile derin koronavirüs araştırmaları yapılabiliyor.

Bugüne kadar masa üstü sistemlere hitap eden Folding@Home girişimi ARM64 desteğini devreye sokarak milyarlarca ARM cihazına da kapı araladı. Android telefon ve tabletler, Raspberry Pi cihazları ve ARM tabanlı sunucular da artık Folding@Home ağına katılabilecek. Böylece mevcut işlem gücü belki iki veya üç katına çıkabilecek.

Son olarak CERN laboratuvarları proje için 10 bin çekirdeğini ayırmıştı. Henüz aşıların tamamlanmasına uzun süre olduğu için Covid-19 ile ilgili yapılan her araştırma oldukça değerli. Folding@Home yanında Rosetta@home da yine aynı platformun projesi ve ARM64 desteği sunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim