Anlık Bildirim

ARM, RTX desteğine kavuşuyor

Nvidia’nın geçtiğimiz yıllarda çıkarttığı RTX serisi grafik kartları ve RTX teknolojileri, Nvidia’nın bu konudaki başarısını gösteriyor. Nvidia, yakın zamanda bu teknolojileri ARM ile buluşturacak

ARM, RTX desteğine kavuşuyor Tam Boyutta Gör

Nvidia, RTX grafik kartları ve RTX teknolojilerini ARM işlemcilerle buluşturmaya hazırlanıyor. 2021 Game Developers Conference’da yeni bir teknik demo yayınlayan Nvidia, DLSS ve ışın izleme teknolojilerini ARM işlemci üzerinde çalıştırmış.

Wolfenstein: Youngblood ARM işlemcide çalıştırıldı

Demoda kullanılan sistem, RTX 3060 ekran kartı, MediaTek Kompanio 1200 işlemci ve 8GB RAM’e sahip. Demoda Bethesda’nın Wolfenstein: Youngblood oyunu ve Nvidia’nın The Bistro demosu yer alıyor. Oldukça etkileyici görsel deneyim sunan demonun yıldızı RTX 3060 olsa da, demonun ARM bir işlemci üzerinde çalışması oldukça etkileyici. Ancak Nvidia, Wolfenstein: Youngblood’un ARM versiyonunun, tüketicilerle buluşmayacağını da açıkladı.

RTX ekran kartlı Chrombooklar yolda olabilir

Nvidia, toplamda 5 RTX teknolojisinin ARM ve Linux’a getirileceğini söyledi. Bu teknolojiler: DLSS, RTX doğrudan aydınlatma, RTX global aydınlatma, RTX bellek yardımcısı ve Nvidia Optix yapay zeka ile güçlendirilmiş parazit önleyici. Bu teknolojilerin yazılım kitleri Linux için kullanıma sunuldu. Daha sonra ise ARM ve Chromium için kullanıma sunulacak.

MediaTek’in Kompanio 1200 işlemcisinin, Chromebooklar ile buluşması zaten bekleniyordu. Son zamanlarda gördüğümüz ciddi güce sahip Chromebooklar da gittikçe artıyor. Bunların üstüne Nvidia’nın Chromium için yazılım geliştirme kiti yayınlayacak olması, yakın zamanda, RTX ekran kartlı Chromebooklar ile buluşma ihtimalimizi de arttırıyor.

ARM’ı satın alma sürecinde olan Nvidia ve Intel’i bırakan Apple’ın ardından yakın zamanda çok daha güçlü ARM tabanlı işlemciler görmemiz oldukça muhtemel.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim