Anlık Bildirim

Aşısız Amerikalılar, aşıların Covid-19’dan daha tehlikeli olduğunu düşünüyor

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde aşı olmak istemeyen vatandaşlar, aşıların Covid-19’dan çok daha tehlikeli olduğunu düşünüyor.

Kaiser Aile Vakfı tarafından yapılan ve Çarşamba günü yayınlanan bir ankete göre, “endişe verici” sayıdaki aşısız Amerikalı, koronavirüs aşılarının virüsün kendisinden çok daha zararlı olduğunu düşünüyor. Ayrıca vatandaşlar, maske takmaya da karşı olduklarını belirtiyor.

Aşısız Amerikalılara göre aşılar koronavirüsten daha tehlikeli Tam Boyutta Gör

Anket, 15-27 Temmuz tarihleri arasında 1.517 yetişkin arasında yapıldı. Ankette  “kesinlikle aşı olmayacaklarını” söyleyen vatandaşlar, koronavirüs ve Delta varyantından aşılara nazaran daha az endişeli olduklarını ve aşıların güvensiz olduğuna inandıklarını belirttiler.

Araştırmada, aşı olmayacaklarını belirten bu kişilerden onda dokuzunun hastalanma konusunda “hiç endişelenmediği” ve dörtte üçünün “aşıların koronavirüsten daha tehlikeli” olduğunu düşündüğü belirtildi.

Maske tartışması

Ek olarak araştırmada cumhuriyetçilerin çoğunluğunun açık havada, marketlerde, kalabalık yerlerde, arkadaşlarının yanında, iş yerlerinde ve evde maske takmaya karşı oldukları da keşfedildi. Diğer yandan da demokratların açık hava dışında maske takma ihtimallerinin daha olası olduğu belirtildi.

Aşısız Amerikalılara göre aşılar koronavirüsten daha tehlikeli Tam Boyutta Gör

Pandeminin başından bu yana ABD’de 609.000’den fazla ölüm ve 35 milyondan fazla vaka kaydedildi. Bu oranların her ikisi de dünyadaki en yüksek oranlar. Son iki haftada da ülke çapında Delta varyantı vakalarında önemli bir artış görülmeye başlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7142 kez okundu.
46 kişi, toplam 56 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ABD, aşı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim