Anlık Bildirim

Avrupa Birliği benzinli otomobilleri tarihten silmeyi planlıyor

Avrupa’nın önde gelen otomobil markaları içten yanmalı motorları gün geçtikçe mükemmelleştiriyor; ancak benzinli motorların sonunun yaklaştığını söylemek yanlış olmaz.

Önümüzdeki Çarşamba günü Avrupa Toplulukları Komisyonu, iklim değişikliğiyle mücadelede arabalardan çıkan karbon emisyonlarını önümüzdeki on yıl içinde sıfıra indirme planını açıklayacak. Dünya üzerinde benzinli ve dizel araçlar hâlâ ana ulaşım şekli olarak kullanılmaya devam etse de AB, 2050 yılına kadar bunu bitirmeyi ve karbon salınımı dengeleyip karbon nötr olmayı planlıyor.

Avrupa Birliği benzinli otomobilleri tarihten silmeyi planlıyor Tam Boyutta Gör

Pandemide yaşanan ekonomik sorunlar otomotiv sektörünün çoğuna zarar vermişti. Elektrikli araçlar ise bundan pek etkilenmeyip büyümeye devam etmişti. Gelen bilgilere göre yaklaşan yeni düzenleme benzinli ve dizel araçların sonunu yaklaştırırken, elektrikli araçların kullanımının artmasını sağlayacak.

Volkswagen 2033 ve 2035 yılları arasında içten yanmalı araçların satışını durduracak

Sektördeki bazı yöneticiler bu hızlı geçişin fiyatlara olumsuz olarak yanşayacağını düşünürken otomobil devlerinden Volkswagen, 2033 ve 2035 yılları arasında içten yanmalı motorların satışını durdurarak tamamen elektrik odaklı araçlara yönelmeyi planlıyor.

 Sektör içinde anlaşmazlıklar sürse de klasik benzinli ve dizel otomobiller yakında hurdalığı boylayacağa benziyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim