Anlık Bildirim

Ford ve Koç, Ankara’ya Avrupa’nın en büyük batarya fabrikasını kuruyor

Ford kısa süre önce Koç Holding ve LG Energy Solution ile ortak bir batarya üretim tesisi kurmak için anlaşmaya vardı. Kurulacak batarya fabrikası Avrupa’nın en büyüğü olacak.
Avrupa’nın en büyük batarya üretim tesisi Türkiye’ye kuruluyor Tam Boyutta Gör
Ford, Koç Holding ve LG Energy Solution geçtiğimiz gün ortak bir girişim kurmak için mutabakat metni imzaladı. Yapılan anlaşma, Ankara yakınlarında Avrupa’nın en büyük ticari batarya üretim tesisini içeriyor. Kurulacak yeni batarya fabrikasının Ford’un elektrikli otomobil dönüşümüne büyük katkı sağlaması hedefleniyor.

Fabrikanın temeli bu yıl atılacak

Ford, Koç Holding ve LG Energy Solution tarafından kurulacak dev batarya fabrikası Ankara’nın organize sanayi bölgesinde yer alacak. Bununla birlikte fabrikanın temelinin bu yıl içerisinde atılması bekleniyor. Fabrika tamamlandığında potansiyel olarak 45 GWh'ye kadar çıkabilen en az 25 GWh yıllık üretim kapasitesi sağlayacak. Bu kapasite onu Avrupa’nın en büyük batarya üretim tesisi yapıyor. Bu arada üretimin 2026 yılında başlaması bekleniyor. Fabrika üretime başladıktan yaklaşık üç yıl sonra 2029'da üretim kapasitesi 20GWh kadar artırılarak 45 GWh seciyesine çıkartılacak.

Ford, Ankara’da kurulacak olan batarya fabrikasını şirketin elektrikli otomobilleri ve Avrupa’daki gelecek planları için kritik öneme sahip olduğunu ifade ediyor. Ford ayrıca Koç Holding ile köklü bir geçmişleri olduğunu ve 60 yılı aşkın bir süre önce kurulan başarılı Ford Otosan ortak girişimi ile güçlü bir ilişkiye sahip olduklarını belirtiyor.

Avrupa’nın en büyük batarya üretim tesisi Türkiye’ye kuruluyor Tam Boyutta Gör
LG Energy Solution'ın CEO'su Youngsoo Kwon, anlaşma kapsamında “Şimdi Türkiye'de Ford ve Koç ile güçlerimizi birleştirerek, Avrupa'daki elektrikli otomobil geçişini daha da hızlandırmak için lider pil teknolojimizi devreye sokacağız ve böylece daha sürdürülebilir bir gelecek için küresel girişimlere öncülük edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Koç Holding yaptığı açıklamada ise bu yatırımın küresel rekabet konusunda Türkiye için avantaj sağlayacağını söyledi: “6 Şubat'ta meydana gelen korkunç deprem felaketinin acısını derinden hissediyoruz. Koç Topluluğu olarak tüm imkanlarımızı ülkemiz için seferber ettik. Bu olağanüstü zorlu dönemin aşılmasında bu gibi büyük yatırımların çok önemli rol oynayacağına inanıyoruz. Bu doğrultuda, otomotiv sektöründe ülkemize önemli bir küresel rekabet avantajı kazandıracak bu yatırım tesisini iki küresel şirketle hayata geçirme kararlılığımızın altını çiziyoruz. Milletimize başsağlığı diliyor, bu zor günleri birlik ve beraberlikle aşacağımıza yürekten inanıyoruz.”

Kaynakça https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2023/02/21/ford--lg-energy-solution--and-koc-holding-to-establish-a-joint-v.html https://www.kap.org.tr/en/Bildirim/1115697 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13578 kez okundu.
35 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ford, koç holding ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim