Anlık Bildirim

Ryzen 6000 serisi AYANEO konsoluna hayat verebilir

Windows tabanlı taşınabilir konsol alanında iddialı olmak isteyen AYANEO firması ay sonunda tanıtım yapıyor. Yeni nesil konsolu AMD’nin yeni nesil işlemcilerini temel alacak.

AYA NEO Next Tam Boyutta Gör

Son dönemde geleneksel işletim sistemi üzerinde çalışan bir mini PC kıvamındaki taşınabilir konsolların sayısı hızla artıyor. Steam Deck ile el konsolları daha fazla ön plana çıkarken farklı markalar da sürekli yeni ürün geliştiriyor. 

AYANEO Next geliyor

Bu yıl içerisinde AYANEO Pro ve AYANEO 2021 adıyla iki taşınabilir konsol çıkaran AYANEO firması AMD’nin Ryzen 4000 APU serisinden 6 ile 8 çekirdekli iki model kullanmıştı. 16GB LPDDR4x RAM, WiFi 6 ve 1TB SSD ile Windows 10 üzerinde çalışıyordu. 

Steam Deck ise 4 adet Zen 2 çekirdekli ve Navi grafik birimli bir AMD yongası barındırıyordu. 16GB LPDDR5, 512GB SSD, WiFi 5 gibi özellikler ile Linux tabanlı Steam OS 3.0 işletim sistemi barındırıyordu. Bunun dışında Tiger Lake işlemcili GDP Win 3 sistemi de yine oldukça iddialı. 

Diğer taraftan AYANEO ay sonunda yeni bir tanıtım daha gerçekleştirecek. AYANEO Next adı verilen bu yeni taşınabilir konsol yeni nesil performanslı AMD yongalarını kullanacak. Henüz hangi yonga serisine yer vereceği açıklanmadı. 

Kaynaklar Ryzen 6000U serisi ile konsolun bir sürpriz yapmasını bekliyor zira AMD de kısa süre içerisinde Zen 3+ tabanlı 6nm sürecindeki APU’larının tanıtımını yapacak. Navi grafik birimi ile birlikte AYANEO Next konsolu Steam Deck konsoluna önemli bir rakip olabilir. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim