Anlık Bildirim

Bakan Murat Kurum'dan deprem tatbikatı açıklaması: Deprem değil çürük bina öldürür!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum dün Türkiye genelinde organize edilen "Deprem Anı Ülke Tatbikatı" için konuştu. Kurum'un kendisi de bu tatbikata katıldı. 
Murat Kurum Tam Boyutta Gör
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hem Rize'nin valisi Kemal Çeber ile bir araya geldi hem de Rize'nin belediye başkanı Rahmi Metin ile görüştü. Kurum bu görüşmelerden sonra dün düzenlenen Deprem Anı Ülke Tatbikatı için beyanatlar verdi.

Bakan Murat Kurum: Deprem değil çürük bina öldürür!

Rize'de bir lokantada saat 18.57'de gerçekleştirilen AFAD Deprem Tatbikatı için verilen yönergeleri takip eden Bakan Kurum "çök-kapan-tutun" hareketlerini yaptı. İlgili tatbikattan sonra basına konuşan Kurum son bir asırda Türkiye genelinde 80 bin kişinin depremde hayatını kaybettiğini söyledi.

Sputnik'in ilgili haberine göre depremle topyekûn seferberlik ruhu ile mücadele edilmesini söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı tarafından dile getirilen diğer sözler aşağıda mevcut:

"Deprem değil, çürük bina öldürür. Bugün de AFAD tüm Türkiye genelinde bizim de katıldığımız tatbikatta 'Çök Kapan, Tutun' tatbikatı çerçevesinde hem farkındalığı artırmak hem de ülke genelinde tatbikat çerçevesinde insanlarımızı bilinçlendirmek üzere böylesi bir programı icra ettiler. Biz de Rize'de genel başkan yardımcımızla birlikte bu tatbikata katıldık."

"Biz istiyoruz ki Türkiye yüzyılında depremlerde hiçbir canımızı kaybetmeyelim ve depremle mücadeleyi hep birlikte topyekün seferberlik ruhuyla yapalım. O yüzden bu meseleyi siyaset üstü görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde 2012 yılında başlatmış olduğumuz tüm Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm seferberliği anlayışıyla çalışmalarımızı azimle, kararlılıkla sürdüreceğiz.

"2035 yılına kadar tüm riskli yapıların dönüşümünü hedefliyoruz. Bunu aziz milletimizle birlikte yapacağız. Topyekün seferberlik ruhuyla yapacağız. Nasıl tüm afetlerde bir, beraber olduysak, afetler sonrasında Rize'miz, Elazığ'ımız, Malatya'mız, İzmir'imiz için tüm 84 milyonun yüreği atıyorsa inşallah aynı anlayışla seferberlik ruhu içinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Ülkemizi hepimizin hayal ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak, sağlam güçlü Türkiye yolunda adımlarımızı kararlılıkla atacağız."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2509 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
afad, murat kurum ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim