Anlık Bildirim

Bakan Yardımcısı Sayan 6G Konferansı'na katıldı

Türkiye'de henüz 5G kullanıma sunulmadı ancak 6G hakkında bir konferans yapıldı. Konferansa Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan katıldı ve konuşma yaptı.

Bakan Yardımcısı Sayan 6G Konferansı'na katıldı Tam Boyutta Gör

Dünyada 5G teknolojisine geçiş yapan ülke sayısı 70’i geçti ancak 5G henüz Türkiye’de kullanıma sunulmadı. 5G’ye geçen ülkelerde 6G için çalışmalar ve testlere başlandı. Fakat Türkiye’de 5G teknolojisinin ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında herhangi bir tarih belirlenmedi.

Ülkemizde 5G'ye geçiş çalışmaları sürerken İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, "6G Konferansı" düzenledi. Konferansta 6G’de kullanılacak teknolojiler, ürünler ve altyapı çalışmaları hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, 6G Konferansı’nda konuşma yaptı. Bakan Yardımcısı Sayan, konferanstaki konuşmasında haberleşme sektörünün çok hızlı bir değişim gerçekleştirdiğini belirterek, haberleşme ekosisteminde yerliliği ve milliliği en ön plana aldıklarını söyledi. 6G'de fiziki ürünlerin dışında en büyük sermayenin standartlarla ilgili sahip olunan patentler olduğunu aktaran Sayan, "Bu vizyonla yerlilik, millilik, AR-GE çalışmalarımızda 6G'nin patentlerini şimdiden yapmaya hazır bir grup olarak çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, 5G'nin bütün sektörlere etki eden, temelinde haberleşmenin olduğu, olmadığı takdirde diğer sektörlerin de dijitalleşemeyeceği, hiçbir sektörün gelişemeyeceği bir teknoloji olduğunu belirterek, "6G bunu daha da iyileştirecek ve altını dolduracak bir teknoloji." değerlendirmesinde bulundu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2387 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
6g, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim