Anlık Bildirim

Barbie filmi bir ülkede daha yasaklandı: İşte gerekçesi

Tüm dünyada hasılat rekorları kıran Barbie filmi Lübnan, Kuveyt ve Vietnam'ın ardından bir ülkede daha yasaklandı. Cezayir'de sinemalara filmi derhal gösterimden kaldırma talimatı verildi.
Barbie filmi bir ülkede daha yasaklandı: İşte gerekçesi Tam Boyutta Gör
Gişe rekorları kıran Barbie filmi gösterime girmesinin üzerinden üç hafta geçtikten sonra Cezayir'de yasaklandı. Konuyla ilgili yapılan resmi açıklamaya göre yasak, filmin eşcinselliği ve diğer Batılı sapkınlıkları teşvik etmesi ve Cezayir'in dini ve kültürel inançlarına uygun olmaması nedeniyle getirildi.

Kuzey Afrika ülkesinin Kültür ve Sanat Bakanlığı'nın sinemalardan Barbie filmini derhal gösterimden kaldırmalarını istediği belirtiliyor. Film, yukarıda bahsi geçen diğer hususların yanı sıra "ahlaki değerlere zarar verdiği" gerekçesiyle yasaklandı.

Barbie filmi bir ülkede daha yasaklandı: İşte gerekçesi Tam Boyutta Gör

Barbie filmi hangi ülkelerde yasaklandı?

Başrollerini Margot Robbie ve Ryan Gosling'in paylaştığı fantastik komedi kısa süre önce Lübnan ve Kuveyt'te de yasaklanmıştı. Geçtiğimiz hafta Lübnan Kültür Bakanı Mohammad Mortada, Warner Bros. yapımı filmin "eşcinselliği ve cinsel dönüşümü teşvik ettiğini" ve "inanç ve ahlak değerleriyle çeliştiğini" söyledi.

Barbie filmi bir ülkede daha yasaklandı: İşte gerekçesi Tam Boyutta Gör
Barbie filmi ayrıca tartışmalı bölgeleri içeren bir harita nedeniyle Vietnam'da da yasaklandı. Bu arada filmin Greta Gerwig'i 1 milyar dolar gişe hasılatı barajını geçen ilk kadın yönetmen haline getirdiğini de hatırlatalım. Barbie'nin devam filmi de planlanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16252 kez okundu.
30 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
film, sinema ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim