Anlık Bildirim

Tsinghua Grup yeniden yapılanıyor, bellek fiyatları artabilir

Çinli Tsinghua Grup borçlarından kurtulamayınca yeniden yapılanma kaçınılmaz hale geldi. 3D NAND ve DRAM bellek üretim tesislerine ait projeler iptal edildi.    

Tsinghua Grup Tam Boyutta Gör

Bugün ne fırtına, ne kar, ne yağmur veya herhangi bir başka doğal afetten bahsedeceğiz. Bellek dünyasında bugün konumuz ekonomik sıkıntılar ve sanırız önümüzdeki dönemde bu sebep sıkça önümüze çıkacak. 

Tsinghua Grup zorda

Çin’in yonga bağımsızlığı stratejisinde önemli bir rol oynamayı isteyen Tsinghua Grup ne var ki mali sıkıntılarla boğuşuyor. Yatırımcılar yeniden yapılanma mücadelesini kazandı ve önümüzdeki dönemde grubun varlıkları yeniden değerlendirilecek. 

Tsinghua Grup önemli varlıklara sahip. Unisoc mobil yonga markası taşınabilir sistem pazarında önemli bir paya sahip. Bu süreçte Unisoc markasının çalışan ekibi ve tesislerinin yeniden değerlendirilmesi, gerekirse değiştirilmesi söz konusu. Global pazarda özellikle ucuz yongalarla yüzde 9 civarında bir paya ulaşan Unisoc için oldukça kötü bir haber. 

Diğer taraftan Çin’in yükselen yıldızı Yangtze Memory Technologies Co. (YMTC) bellek markası da düzenlemeden nasibini alıyor. Önümüzdeki dönemde planlanan 30 milyar dolarlık 3D NAND ve DRAM tesis projeleri iptal edildi.  

Kaynaklar DRAM ve NAND bellek fiyatlarında beklentilerin aksine uzun vadede bir yükseliş olabileceğini düşünüyor. Tsinghua Grup bazı yatırım devleri ile yeniden yapılanma için görüşme halinde ancak ABD ambargoları nedeniyle bunlar da belirsiz bir duruma geldi. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim