Anlık Bildirim

Binance ağı yeni bir protokol duyurdu

Binance blok zincirinde yapılan işlemlerin ücret birikimleri artık otomatik olarak yakılacak. BEP-95 protokolü ile BNB havuzunun satış baskısı yapması engellenecek.

BEP-95 protokolü geliyor

Ethereum’a hem hız hem de maliyet açısından rakip olarak geliştirilen ve toplam birikimin 50 milyar doları geride bıraktığı Binance blok zinciri önemli bir yakım mekanizmasını ağa dahil ediyor. 

BEP-95 protokolü nedir?

Binance ağı ilk hayata geçtiğinde uyumlu birimlerin saklanması ve kaydedilmesi için BEP-2 protokolü sunulmuştu. Sonrasında ağın şimdiki haline gelmesini sağlayan BEP-20 protokolü kullanıma sunuldu. 

BEP-20 ağında yapılan her transfer, saklama ve ticaret işlemleri için BNB ile belirli bir ücret ödeniyor. Toplanan BNB havuzunun enflasyon yaratmaması açısından otomatik olarak yakılacağı bir protokol geliştirildi. 

BEP-95 protokolü BSC ağında biriken BNB havuzunu otomatik olarak yakacak. İlk etapta her ücretin yüzde 10’u yakıma gönderilecek. Daha sonra bu oranın BSC ağının hareketliliğine göre doğrulayıcılar arasında yapılacak oylama ile arttırılabileceği ifade ediliyor. Doğrulayıcıların cüzdanında en az 2000 BNB tutması gerekiyor. BEP-95 ile BSC ağının daha merkeziyetsiz hale gelmesi ve BNB fiyatının baskılanmaması amaçlanıyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim