Anlık Bildirim

Bill Gates’ten Elon Musk’a gönderme: Mars’a gideceğime aşıları finanse ederim

Microsoft’un kurucusu ve eski patronu Bill Gates, yaptığı açıklamalarda Elon Musk’ı hedef aldı. Gates, Mars’a gitmektense aşıları finanse etmeyi tercih edeceğini söyledi.
Bill Gates, Elon Musk’ın Mars yatırımlarını eleştirdi Tam Boyutta Gör
Dünyanın en zengin iki insanı Bill Gates ve Elon Musk, aynı fikirde olmaktan uzaklar. İkili geçmişte halka açık tartışmalar yaşamıştı ve şimdi eski Microsoft patronu Gates, Mars’a gitmektense aşıları finanse etmeyi tercih edeceğini söyleyerek Musk'ın Mars'a misyonlarını hedef aldı.

Bill Gates’ten Elon Musk’a gönderme

Bill Gates, BBC'ye verdiği bir röportajda gazeteci Amol Rajan’ın Mars'a gitmenin para için iyi bir kullanım olup olmadığı sorusunu cevapladı: “Aslında Mars’a gitmek epey pahalı. Kızamık aşısı satın alabilir ve 1000 dolara hayat kurtarabilirsiniz. Bu da sizi Mars'a gitmeme konusunda bir nevi ikna ediyor." Bilindiği üzer Musk, SpaceX ile birlikte Mars'ı kolonileştirme planlarını uygulamak istiyor.

Gate'in yanıtı, esas olarak geçmişte çatıştığı Elon Musk'a yönelik bir gönderme olarak görünüyor. İkili arasında geçmişte bazı atışmalar yaşanmıştı. Gates bir keresinde, salgın dönemindeki kapanma ve Covid-19 enfeksiyon sayılarına karşı konuşan Musk'ın yorumlarını kendisine saklaması gerektiğini, Twitter hakkındaki ifade özgürlüğü planlarının platformu daha da kötüleştireceğini söylemişti. Öte yandan Gates, eski eşi Melinda ile birlikte kurduğu Bill & Melinda Gates Vakfı aracılığıyla dünya çapında aşı araştırma ve dağıtımına milyarlarca dolar akıttı ve bu alandaki harcamalarına devam ediyor.

Gates'in Musk hakkında söyleyecek bazı olumlu şeyleri vardı. Twitter sahibini "mega-hayırseverler kulübü"ne katılmaya teşvik edip etmeyeceği sorulduğunda Gates, "Evet, bence bir gün büyük bir hayırsever olacak. Açıkçası Tesla gibi şeyler, bir hayırseverlik türü olmasa bile olumlu bir etkiye sahip.” ifadelerini kullandı.

Kaynakça https://www.techspot.com/news/97484-bill-gates-takes-aim-elon-musk-rather-fund.html https://www.bbc.com/news/technology-64499635 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5038 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bill gates, elon musk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim