Anlık Bildirim

Bing'deki en popüler arama sorgusunun Google olduğu ortaya çıktı

Antitröst davaları devam eden Google'ın avukatına göre Bing arama motorunda en çok aratılan terim Google. Dolayısıyla şirket, kullanıcıları zorla Google'a yönlendirmediğini savunuyor.

Bing'deki en popüler arama sorgusunun Google olduğu ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Google arama motoru o kadar talep görüyor ki, Microsoft'un Bing arama motorunda en popüler sorgu haline geldi. Bu durum ise dün Avrupa Birliği mahkemesinde şirketin bir temsilcisi tarafından açıklandı.

Alphabet avukatı Alfonso Lamadrid, Lüksemburg'daki Avrupa Adalet Divanı huzurunda yaptığı açıklamada, "Bing'deki en yaygın arama teriminin [kelime] 'Google' olduğuna dair kanıt sağladık." dedi. Bu bağlamda teknoloji devi, Google'ın arama uygulamasının Android telefonlarda yasa dışı olarak yer aldığı gerekçesiyle verilen 4.3 milyar Euro'luk rekor para cezası ve antitröst makamının 2018'deki kararının kaldırılması yönünde bir önergeyle başvuruda bulundu.

Bing'deki en popüler arama sorgusunun Google olduğu ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

İnsanlar Google'ı zorunluluktan değil ihtiyaçtan kullanıyor

Avrupa Komisyonu, Google'ın kasıtlı olarak potansiyel rakipleri devre dışı bırakmak ve neredeyse tekel bir konuma sahip olduğu pazar payını artırmak için bu tür bir strateji uyguladığını düşünmekte.

Google ise bu sonucun yanlış ve haksız olduğu konusunda ısrar etmeye devam ediyor. Şirketin konuyla ilgili açıklamalarında ise: "İnsanlar Google'ı tercih ettikleri için kullanıyor, mecbur oldukları için değil. Google'ın toplam arama pazarındaki payı, kullanıcıların %95'inin Google'ı rakip arama motorlarına tercih ettiğini gösteren tüketici anketleriyle tutarlı.” ifadeleri yer alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim