Anlık Bildirim

BTK, Twitter’a reklam verilmesini yasakladı: Twitter engellenebilir!

Son dakika gelişmesine göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Twitter’a Türkiye’den reklam verilmesini resmen yasakladı. BTK, Twitter’a neden ceza verdi? Twitter yasaklanabilir mi?
BTK, Twitter’a reklam verilmesini yasakladı: Şimdi ne olacak? Tam Boyutta Gör
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu veya kısaca BTK, almış olduğu karar ile Twitter’a reklam verilmesini resmen yasakladı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Türkiye’deki vergi mükelleflerinin Twitter’a reklam vermesi yasaklandı. BTK tarafından atılan bu adım Twitter’ın ağır yaptırımlara uğrayabileceğine işaret ediyor. İşte detaylar:

BTK, Twitter’a reklam verilmesini yasakladı

BTK, Twitter’a reklam verilmesini yasakladı: Şimdi ne olacak? Tam Boyutta Gör
5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’a dayandırılarak Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre Türkiye’de yerleşik vergi mükellefi olan gerçek ve tüzel kişiler, Twitter’a yeni reklam veremeyecek. Halihazırda Twitter’a reklam vermiş olanlar için herhangi bir düzenleme söz konusu değil.

Twitter’a reklam verme neden yasaklandı?

Sizlere daha önce kapsamlı bir şekilde aktardığımız haberimizde 1 Nisan 2023’te Resmi Gazete’de yayınlanan yeni sosyal medya düzenlemesinden bahsetmiştik. BTK, Twitter, Instagram, TikTok, Facebook vb. yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıları hakkında düzenlemeye giderek çeşitli yükümlülükler getirmişti. Bu yükümlülükler kapsamında platformların Türkiye’de temsilci belirlemesi zorunlu hale getirilmişti. Resmi Gazete’de yayınlanan kararda da buna atıfta bulunarak Twitter’ın temsilci belirlemediği aktarılıyor.

1 Nisan tarihli sosyal medya düzenlemesine göre temsilci belirlemeyen platformlara reklam yasağı uygulanacağı bildiriliyor. Eğer Twitter, 90 gün içinde yine temsilci belirlenmezse sosyal ağın internet bant genişliği yüzde 50 daraltılacak. Bu cezadan sonra da temsilci belirlenmezse bant genişliği yüzde 90 daraltılacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3366 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu, btk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim