Anlık Bildirim

Büyük bir açığı kapatan iOS 16.6.1 güncellemesi çıktı

Apple, büyük ve ciddi bir güvenlik açığı olan Pegasus casus yazılımına karşın iOS 16.6.1 güncellemesi yayınladı. Apple, derhal bu güncellemenin yüklenmesi gerektiğini belirtiyor.
Büyük bir açığı kapatan iOS 16.6.1 güncellemesi çıktı Tam Boyutta Gör
Apple, iOS 16'da bulunan ve saldırganların iPhone kullanıcılarının herhangi bir etkileşimi olmadan bir cihaza uzaktan casus yazılım yüklemesine izin verebilecek kritik bir güvenlik açığını gidermek için iOS 16.6.1 güncellemesini yayınladı. Uzmanlar ilgili güncellemenin yüklenmesini öneriyor.

Kritik açığı önleyen iOS 16.6.1 güncellemesi çıktı

Büyük bir açığı kapatan iOS 16.6.1 güncellemesi çıktı Tam Boyutta Gör
NGO Group tarafından geliştirilen Pegasus casus yazılımı bir süre önce bir sivil toplum kuruluşunun çalışanına ait iPhone'a yüklemek için kullanılmıştı. Casus yazılımın bulaştığı cihaz fotoğraflar, mesajlar ve ses/video kayıtları da dahil olmak üzere neredeyse tüm bilgileri saldırgana gönderebiliyor. Apple, bu açığın keşfinden sadece birkaç gün sonra iOS 16.6.1'i yayınladı.

iPhone sahiplerinin, casus yazılımla hedef alınma ihtimalleri olmasa bile bu güncellemeyi yüklemeleri çok önemli. Bu yeni güvenlik açığından nasıl yararlanılacağını keşfetmek için iOS güvenlik güncellemelerinde tersine mühendislik yapmak isteyen pek çok grup var ve bu da daha geniş çaplı saldırı riskini artırıyor.

Açığı ortaya çıkaran ve derhal Apple’a bildiren Citizen Lab, bilinen nedenlerden ötürü güvenlik açığının tam bir dökümünü sunmadı, ancak açık, iMessage aracılığıyla gönderilen kötü amaçlı görüntülerle yüklenen PassKit - Apple Pay ve Wallet'ın arkasındaki framework - eklerini içeriyor. iOS 16.6.1 ile birlikte aynı açığı kapatan iPadOS 16.6.1 güncellemesi de yayınlandı. İlgili güncellemeler iPhone 8 ve üzeri, iPad Pro (tüm modeller), iPad Air 3. nesil ve üzeri, iPad 5. nesil ve üzeri ve iPad mini 5. nesil ve üzeri için indirilebilir durumda.

Kaynakça https://support.apple.com/en-us/HT213905 https://www.theverge.com/2023/9/8/23864150/ios-16-6-1-iphone-security-vulnerability-0-day-exploit-patch-update Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim