Anlık Bildirim

Araştırma: Aşılanmamış insanların hastaneye yatma ihtimali aşılanmışlardan 29 kat daha fazla

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Covid-19’a karşı aşılanmamış insanların hastaneye yatma ihtimali aşılanmış olanlardan 29 kat daha fazla.

Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’nin (CDC) yaptığı bir araştırmada, koronavirüse karşı aşı olmayan insanların aşı olanlardan 5 kat daha fazla hastalığa yakalanma ve 29 kat daha fazla hastaneye yatırılma ihtimali olduğu ortaya çıkarıldı.

CDC: Aşısız insanların hastaneye yatma ihtimali 29 kat daha fazla Tam Boyutta Gör

Çalışma bulguları aşıların, hastalığın ciddileşmesini engellemesi, hastaneye yatış ve ölüm riskini azaltması gibi etkilerini ortaya çıkan benzer araştırmalardan sonra yayınlandı. Ayrıca araştırmada, Delta varyantının baskın hale gelmeye başlaması ve aşılanmamış insanlar arasında bulaşıcılığın endişe verici artışının da üzerinde duruldu.

Los Angeles’ta mayıs ayından temmuz ayına kadar olan vakalar incelendi. Bu incelemeler sonucunda da koronavirüs aşısının hastaneye yatış oranını önemli derecede azalttığını ve hastalığın ağır geçirilmesini engellediği görüldü.

CDC: Aşısız insanların hastaneye yatma ihtimali 29 kat daha fazla Tam Boyutta Gör

CDC tarafından yayınlanan başka bir raporda da aşının etkisinin azalmasıyla bulaşıcılığın ve hastaneye yatma oranının arttığı gösterilerek aşının salgına karşı en önemli silah olduğu bir kez daha vurgulanmış oldu.

CDC tarafından yapılan açıklamalarda, ”Araştırmamız bize, diğer önleme stratejileriyle koordineli olarak arttırılan Covid-19 aşılama oranının hastaneye yatışları ve ölümleri önlemede kritik bir öneme sahip olduğunu gösterdi”

ABD’de aşı olanların sayısı artıyor

Beyaz Saray’dan koronavirüs baş danışmanı Jeff Zientz yaptığı açıklamada, ülkedeki aşılanma oranlarında artış olduğunu belirtti. Zientz’in açıklamalarına göre son yedi gün içinde 6 milyon aşı yapıldı. Ülkedeki günlük aşılama sayısı ise 450.000 civarlarında seyrediyor. Baş danışman, 24 Ağustos’ta yaptığı açıklamalarda, “Salgını yok etmenin yolu aşı olmaktır” ifadelerini kullandı.  

CDC: Aşısız insanların hastaneye yatma ihtimali 29 kat daha fazla Tam Boyutta Gör

Ancak CDC tarafından yapılan açıklamalarda da ülkedeki vaka ve ölüm sayısının arttığı belirtiliyor. Açıklamalara göre ülkedeki son yedi günlük ortalama ölüm sayısı 739, bu da bir önceki yedi günlük ortalamadan yüzde 23 daha fazla.

Yetkililer, aşı olmayanların aşılanmasının ve erken aşılananların “takviye” aşı olmasının salgının geleceği için kritik olduğunu düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5806 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aşı, pandemi ve
2 etiket daha Popüler Bilim Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim