Anlık Bildirim

Meizu MX5'in teknik özellikleri benchmark testinde ortaya çıktı

 
Meizu MX5'in teknik özellikleri benchmark testinde ortaya çıktı
Geçmişte paylaşılan ve Meizu MX5 serisine ait olduğu iddia edilen ekran panelleri
Çin'in yükselen akıllı telefon üreticilerinden Meizu, MX5 adındaki yeni serisi için hazırlıkları tamamlamış durumda. 30 Haziran'da resmi olarak duyurulacak cihaz bu duyurudan önce benchmark testlerinde görüldü.
Hatırlanacağı üzere daha önce MX5 serisine ait olduğu iddia edilen bazı görüntüler de ortaya çıkmıştı. Meizu'ya özgü tasarım anlayışının geliştirildiği görülen o fotoğraflarda çerçeve oranının azalması ve ekran altındaki butonun değişmesi göze çarpıyordu. Benchmark testine ait detaylar ise cihazın teknik özelliklerine ışık tutuyor.
 
Meizu MX5'in teknik özellikleri benchmark testinde ortaya çıktı
Ortaya çıkan bilgiler cihazın 5.5" ekranda FHD çözünürlük sunacağını gösteriyor. MX5 işlem gücünü Mediatek'in 2.16 GHz saat hızında çalışan 8 Çekirdekli MT6795T çipsetinden alacak, hatırlanacağı üzere bu çipset aynı zamanda Helio X10 adıyla da anılıyor. Helio X10 yongasetinde 4+4 formatında Cortex-A53 çekirdekleri sırasıyla devreye giriyor. 2.2GHz saat hızına kadar çıkan çekirdeklerin yanında 700MHz hızında çalışan PowerVR G6200 grafik birimi yer alıyor. 
Diğer yandan sisteme 3 GB bellek, 16 GB depolama alanı, 4K video kaydı yapabilen 20.7MP arka kamera, FHD video kaydı yapabilen 5MP ön kamera eşlik edecek gibi görünüyor.
Meizu MX5'in teknik özellikleri benchmark testinde ortaya çıktı
 
Android 5.0.1 sistemi ile birlikte kutudan çıkması beklenen MX5'in Gfxbench sonuçları da bir hayli ilgi çekici. Tek çekirdek performansı günümüz cihazlarına göre ortalama düzeyde olsa da, özellikle çok çekirdek performansında 5300'ün üzerinde puan alan cihaz bu konuda başı çeken Galaxy S6 modeli ile yarışacak gibi görünüyor.

Bu sızıntılar henüz resmiyete kavuşmadığı için cihazın daha önce MT6793 çipseti ile anıldığını hatırlatmakta da fayda var. Ancak son bilgiler bu iddiayı gündemin dışına itmiş durumda. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7861 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
özellikler, detaylar ve meizu
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim