Anlık Bildirim

Sony Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact görselleri gelmeye devam ediyor

Sony'nin geçtiğimiz günlerde sızdırılan ve parmak izi okuyucusu ile ilgili rehber bilgileri ekranında gösteren iki cihazına ait görsellerin Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact modellerine ait olduğu iddia edilmişti. Şimdi görselleri destekleyen yeni bilgiler ortaya çıktı.

Modellere ait olduğu ileri sürülen iki yeni görsel, cihazların kenar ve alt kısımlarına ayrıntılı bir bakış atıyor. Sony Xperia Z5 serisinde göze çarpan değişiklik OmniBalance tasarım dilinin vazgeçilmezi olan yuvarlak metal güç tuşunun yerini uzun ve parmak izi okuyucu entegreli yeni bir tuşa bırakmış olması. 

Genelde akıllı telefonlarda parmak izi okuyucular ön kısımda veya arka kısımda yer alıyor. Ancak Sony yan kısma parmak izi okuyucu entegre ederek bir ilke imza atıyor. Tabii bu okuyucunun ne kadar akıcı ve performanslı çalıştığı da önemli olacak. 

Diğer bir dikkat çeken konu ise Xperia Z5 modelinde yer alan ikinci bir bağlantı yuvası. USB Type-C olduğu tahmin edilen bu yuva ile cihazda iki bağlantı girişi olmuş oluyor. Ancak bunlar prototip cihazlar olduğu için nihai sürümde tek giriş göreceğiz. Bunun microUSB olacağını belirtenler ağırlıkta.

Sony'nin IFA 2015 fuarında tanıtacağı tahmin edilen Xperia Z5 serisinde Qualcomm'un takvimi yetişmediği için Snapdragon 810 yongaseti kullanılacak. 3GB RAM olacağı iddia edilen seride Xperia Z5 modelinde 5.2 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlükte ekran, Xperia Z5 Compact modelinde ise Full HD çözünürlükte ekran yer alacak.  
Sony Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact görselleri gelmeye devam ediyor
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12336 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xperia z5 compact, sony ve sony xperia z5
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim