Anlık Bildirim

ChatGPT, Google'ın 180 bin dolar maaşlı yazılımcı mülakatını başarıyla geçti

ChatGPT, Google'ın yazılımcı mülakatını başarı ile geçerek işe kabul edilecek seviyede bir performans gösterdi. Ayrıca yapay zekanın yazılımcıların yerini alıp alamayacağı konusunda fikir de belirtti.
ChatGPT, Google'ın 180.000 $ maaşlı yazılımcı mülakatını geçti Tam Boyutta Gör
Google ekibi yapay zeka tabanlı ChatGPT sohbet robotunu bazı testlerden geçirdi. Bunlardan biri de yazılım mühendisi pozisyonu için hazırlanan bir mülakattı. CNBC'de yer alan habere göre ChatGPT, yazılımcı mülakatını başarıyla geçti.

Google'da L3 yani üçüncü seviye bir yazılım mühendisi yılda yaklaşık 180 bin dolar maaş alıyor. ChatGPT, Google’ın kodlama ile alakalı sorularını doğru bir şekilde yanıtladı. Söz konusu testin LaMDA ile ChatGPT'yi kıyaslamak için yapıldığını belirtelim.

ChatGPT, Google'ın 180.000 $ maaşlı yazılımcı mülakatını geçti Tam Boyutta Gör

İşe kabul edilecek performansı gösterdi

Uzmanlar sohbet robotuna bazı sorular yöneltti ve çeşitli görevleri yerine getirmesini istedi. ChatGPT yazışmanın yapay zeka tarafından yapıldığını belli etmeden yanıtlar verdi. Kendisine yapay zekanın yazılımcıların yerini alıp alamayacağı da soruldu.

ChatGPT buna olumsuz yanıt verdi. Sohbet robotuna göre sinir ağı teknolojileri yalnızca belirli görevler için faydalı ve insanların sahip olduğu eleştirel düşünme ve yaratıcılığa sahip değil. Ayrıca ChatGPT’nin etkin bir şekilde çalışması için insan gözetimi ve yönlendirmesi gerekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim