Anlık Bildirim

Chrome 90 ile vurgulanan metne özel bağlantılar oluşturulabilecek

Google, Chrome 90 ile birlikte web sitelerinde yer alan metinlerin tercih edilen bir kısmına özel bağlantılar oluşturarak istenilen kişilerle paylaşabilmenize olanak tanıyan yeni bir özellik sunuyor.

Google, bir web sayfasında seçilen metne bağlantılar oluşturmanıza olanak tanıyan yeni bir Chrome 90 özelliği ile istediğiniz kişilerle metin paylaşmayı kolaylaştırıyor. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında bir uzantı ile bu özelliği şirket, kullanıcılarına sunmaya başlamıştı.

Chrome 90 ile sunulacak

Metnin tamamı yerine metin içerisinde istenilen bir bölümü paylaşmaya yarayan bu özelliğin, Chrome ürün yöneticisi Kayce Hawkins'in bir blog gönderisiyle Chrome 90'a eklendiği açıklandı.

Chrome 90 ile vurgulanan metne özel bağlantılar oluşturulabilecek Tam Boyutta Gör

Özellik daha önce yayınlanan uzantı ile benzer şekilde çalışıyor. Bir metinde paylaşılmak istenilen kısım seçili hale getirildikten sonra üzerine sağ tıklanıldığında 'Kopyala' ve 'Google Üzerinde Arama Yap' seçeneklerinin arasında 'Vurgulamak için bağlantıyı kopyala' seçeneği ile istenilen kişilere, özel URL gönderilebilecek.

Google, "vurgulamak için bağlantıyı kopyala" özelliğinin bazı kullanıcılar için masaüstü ve Android cihazlarda mevcut olduğunu belirterek özelliğin iOS'a yakında geleceğini söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim