Anlık Bildirim

Chromebook kullanıcıları için Microsoft Office uygulama desteği kalkıyor

Microsoft Office hizmetini bulut tabanlı sisteme entegre eden Microsoft, kullanıcılara ekstra özellikler sunuyor. Şirket, Chromebook kullanıcıları için Office uygulamasının mağaza desteğini kesecek.

Chromebook'un Office desteği kalkıyor: Web sürüme geçilecek Tam Boyutta Gör

2017 yılından bu zamana kadar Chromebook kullanıcıları Google Play Store üzerinden Office uygulamalarına erişim sağlayabiliyordu. 18 Eylül itibariyle Microsoft, Office uygulamalarını (Word, Excel, PowerPoint, OneNote ve Outlook) web tabanlı sürüme geçirmek istiyor ve uygulama desteği kısa bir süre içerisinde sonlandırılacak. Uygulamayı Chromebook’larına indiren kullanıcılar ise 18 Eylül’den itibaren yeni bir destek veya güncelleme almayacaklar.

Web sürümü ile premium özellikler kazanacak

Microsoft’un yeni kararı gönderilen bir e-posta ile ortaya çıktı. Bildiride Microsoft ''Chromebook müşterileri için en optimize deneyim sağlamak amacıyla Microsoft uygulamaları (Office ve Outlook) 18 Eylül 2021’de web deneyimlerine (Office.com ve Outlook.com) geçirileceğini'' söylüyor. Chromebook müşterilerininyeni geçiş ile ek ve Premium özelliklere erişeceğini belirten Microsoft, uygulamanın sağladığı içeriklerden daha fazla şablon ve işlevselik sağlayan Microsoft 365 hizmetini temel alacak.

Kaldırılan Office uygulamaları ve web sürüme geçiş sadece Chromebook temelinde yaşanacak. Office uygulamalarını bulut tabanlı sisteme kaydırmak isteyen Microsoft’un tabletler ve akıllı telefonlar gibi Android tabanlı cihazları konusunda neler yapacağı tam olarak bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim