Anlık Bildirim

Nvidia’ya şok: 5 milyar dolarlık çip satışını iptal ediyor

En büyük siparişlerini Çin’den alan Nvidia, ambargoların kapsamı genişleyince sıkıntıya girdi. Firmanın 5 milyar dolarlık Çip satışını iptal edeceği konuşuluyor. 
Nvidia Tam Boyutta Gör
ABD’nin Çin’e uyguladığı ambargo teknoloji devlerini sarsmaya devam ediyor. Son olarak Samsung ve SK Hynix ülkelerinin de baskısıyla Çin’e sınırsız ticaret izni elde etmişti. Herkes onlar kadar şanslı değil.

Nvidia’ya şok

Özellikle yapay zekâ trendi ile birlikte Nvidia da inanılmaz gelirler elde etmeye başladı. Ne var ki ABD’nin Çin’e uyguladığı çip ambargosu Nvidia’nın önündeki en büyük engel. Firma dev rakamlı satışlardan oluyor.

Çin’e yonga satışından belki de en fazla yararlanan firma olan Nvidia, haliyle ambargodan da en fazla etkileniyor. Firmanın Çin’e yapmayı planladığı 5 milyar dolarlık yonga ticaretini bu nedenle iptal edeceği belirtildi.

Siparişler ağırlıklı olarak Nvidia H800 ve A800 hızlandırıcıları kapsıyordu. ABD’nin son güncellemesi ile bu yongalara da erişim kısıtlanınca Nvidia da başka müşteriler bulmak zorunda. Elbette bu denli büyük bir siparişi kimin alacağı merak konusu. Nvidia’nın hisseleri ambargoların ağırlaşması ile birlikte Ağustos ayından bu yana en düşük seviyelere geriledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim