Anlık Bildirim

Çin’de iki aşığın 1500 yıllık mezarı bulundu

Çin’de bulunan arkeologlar tarafından yapılan yeni bir çalışmada, yaklaşık 1.500 yıl önce birbirine sarılmış bir şekilde birlikte gömülmüş olan iki aşığın iskelet kalıntıları bulundu.

International Journal of Osteoarchaeology’de yayınlanan bir araştırmada çok ilginç bir keşif yapıldı. Kuzey Çin’deki arkeologlar, 1.500 yıl önce gömülmüş iki aşığın mezarını buldular. Bu mezarda bulunan iskelet kalıntıları incelendiğinde de iki aşığın birbirine “sonsuz” bir kucaklama ile sarılarak gömüldükleri görüldü.

Çin’de iki aşığın 1500 yıllık mezarı bulundu Tam Boyutta Gör

Araştırmacılar, sol yüzük parmağına metal yüzük takmış olan kadının kocasıyla birlikte gömülmek için kendini feda etmiş olabileceğini düşünüyor.

Çin’de erkek-kadın ortak cenaze törenleri pek yaygın değildir. Bu sebeple de iki iskeletin cesur bir şekilde birbiriyle kucaklaştığı bu mezar, ülkedeki türünün ilk örneği olarak kayıtlara geçti. Araştırmacılara göre bu keşif, Çin toplumunun aşka karşı değişen tutumunu yansıtıyor olabilir.

Arkeologlar bu keşfi 2020’nin haziran ayında gerçekleştirilen bir mezarlık kazısı sırasında yaptılar. Kazılar sonucunda, yaklaşık olarak 1500 yıl önce yaşamış bir göçebe grup olan Xianbei’den 600 mezar ve seramik eşyalar bulundu.

Çin’de iki aşığın 1500 yıllık mezarı bulundu Tam Boyutta Gör

“Aşk için kendini feda etmiş olabilir”

Araştırmacılar keşfedilen çiftin mezarını “benzersiz” olduğu için daha fazla kazmamaya karar verdiler ve gelecekte bir müzede sergilenebilmeleri için onları birbirine sarılmış halde bıraktılar.  Keşif, bu çift hakkında birçok özellik ortaya çıkardı. Adamın yaklaşık olarak 1.61 metre boyunda olduğu ve vücudunda birçok yaralanma olduğu, öldüğünde de muhtemelen 29 ila 35 yaşları arasında olduğu bulundu.

Çiftin bir illüstrasyonu:

Çin’de iki aşığın 1500 yıllık mezarı bulundu Tam Boyutta Gör

Kadın ise çok sağlıklı gözüküyordu, birkaç diş problemi dışında hiçbir sağlık sıkıntısı yoktu.. Araştırmacılara göre yaklaşık 1.57 metre boyunda olan kadın, muhtemelen 35 ila 40 yaşları arasında öldü. Arkeologlar bu bulguların sonucunda da kadının kocası için kendini de feda etmiş olabileceğini düşünmeye başladılar.

Araştırmacılara göre çifti kim gömdüyse bunu büyük bir özenle yapmış. Adamın vücudu kadınınkine doğru kıvrılmış ve bir “kucaklama” pozisyonu verilmiş. Muhtemelen de bu görüntü, çiftin birbirlerine olan bağlılığını yansıtıyor. Araştırmada bununla ilgili, “Karı koca sonsuz aşk için birbirini kucakladılar” ifadeleri kullanıldı.

Çiftin ölüm sebebi ile ilgili kesin bir kanıt ise bulunamadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim