Anlık Bildirim

Çinli ekran kartı üreticileri 5nm sürecine ilerliyor

Halen ABD ambargosuna takılmadan TSMC ile ilişkilerini devam ettiren Çinli ekran kartı üreticileri yavaş yavaş yeni üretim süreçlerine geçiş yapıyor. 5nm süreci sırada. 

Çin Tam Boyutta Gör

ABD’nin uyguladığı ağır ambargolar sonrasında HiSilicon gibi bir yonga tasarımcısını ve SMIC gibi bir dökümcüsünü kaybeden Çin halen yonga bağımsızlığından vazgeçmiş değil. Ambargoya takılmayan firmalar sessiz sedasız ilerliyor. 

Çinli ekran kartlarında 5nm hedefi

Zaman zaman gündeme gelen ancak çok da fazla bilgi sahibi olamadığımız Çinli ekran kartı üreticileri yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. İmkânların el verdiği ölçüde 7nm veya 5nm sürecine ilerleme planları var. 

Çinli üreticilerden Innosilicon, Imagination teknolojilerini kullanarak Fenghua ekran kartları geliştiriyor ve RTX 2070 ile benzer performansı yakalamış durumda. Changsha Jingjia tarafından geliştirilen JM90 serisi ise GTX 950 ekran kartına yüzde 80 yaklaşabiliyor. Biren markasının B100 ekran kartları ise 7nm sürecinde üretiliyor. 

Bu firmalar TSMC ile çalışan firmalar arasında. Bu bakımdan en azından ambargo kapsamına girene kadar süreçleri ilerletme şansları var. Kaynaklar bu yıl içerisinde Çinli firmaların 5nm sürecine geçme planları olduğunu belirtiyor. 

Çinli ekran kartları global pazar için herhangi bir iddia taşımıyor. Daha çok ülkede AMD ve Nvidia bağımlılığını azaltmayı planlıyor. Bu bakımdan hükümet tarafından önemli teşvikler alabiliyor. Diğer taraftan genel anlamda Nvidia veya AMD’nin payına ne gibi bir etki yapabilir bilinmiyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim