Anlık Bildirim

Çin ikinci el yonga döküm cihazlarını adeta silip süpürüyor

Yeni teknolojilere erişimi kesilen Çin en azından mevcut teknolojilerle yonga üretimini devam ettirmekte kararlı. İkinci el döküm ekipmanlarını adeta silip süpürüyor. 

Çin Tam Boyutta Gör

ABD ambargosu sonrasında 10nm ve ileri üretim süreçlerine erişimi engellenen Çin ilk dönemde kısa bir şok yaşamıştı. Biraz daha eski olmasına rağmen en azından 14nm sürecine kadar ilerlemeye karar veren ülke tarihte eşi görülmemiş bir satın alma sürecine girişti. 

İkinci el döküm cihazları tükeniyor

Geçen yılın başlarından bu yana Çin kullanılmış döküm sistemlerini adeta yağmalamaya başladı. TSMC veya Samsung gibi dökümcülerin yeni süreçler nedeniyle değiştirmek zorunda olduğu yani çıkma diyebileceğimiz döküm makinelerini Çin kapıyor. 

Simsarlar ve kiralama şirketlerinin aracı olduğu bu makineler genelde 14nm veya daha eski süreçlere ait. Yine de önemli bir avantaj zira yeni döküm makinelerinin teslimatları ayları buluyor. Çin ise 1 ayda ikinci el makineleri teslim alabiliyor. Aşırı talep nedeniyle ikinci el döküm sistemlerinin fiyatı ikiye katlanmış durumda. 

Çin global yarı iletken geliri olarak yüzde 4 civarında bir paya sahip ancak bu yıl global üretimin yüzde 20’sini üstleneceği tahmin ediliyor. Bu da onu Japonya ve Avrupa’nın önüne geçirebilecek potansiyele sahip. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9320 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, Teknoloji Haberleri ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim