Anlık Bildirim

Çin karşı atağa geçiyor: Apple ve Qualcomm kara listede

ABD hükümetinin baskıları sonrasında Çin de bir kara liste hazırlamaya karar verdi. Çin’e bağımlı pek çok ABD firması bundan sonra hükümetten izin almak zorunda kalacak.

Çin karşı atağa geçiyor: Apple ve Qualcomm kara listede Tam Boyutta Gör

ABD’nin ulusal güvenliğini gerekçe göstererek Çin’e bilgi sızdırdığını iddia ettiği Huawei’ye uyguladığı ağır yaptırımlar ülkede tepki toplamaya devam ediyor. Çin halkı top yekün Huawei’ye sahip çıkarken Çin hükümeti de misilleme yapacak.

Çin kara listesi

Ülkeden gelen bilgilere göre ABD’li firmalar için Çin hükümeti tarafından bir güvensizlik listesi hazırlanıyor. Bu listeye eklenen firmaların aynı ABD’de olduğu gibi Çin hükümetinden tedarik için izin alması gerekecek.

Kaynaklar listeye Apple, Qualcomm, Boeing gibi firmaların eklendiğini belirtiyor. Bu firmalar üretimi Çin’de yaptıran ve Çin’e büyük bağımlılığı olan firmalar. Zaten listenin de buna göre hazırlandığı ifade ediliyor. Yani Çin hükümeti bu bağımlılığı kullanarak ABD’ye rest çekecek. Çin ayrıca Boeing siparişlerini iptal etti ve yakın zamanda ABD firmalarına karşı da bir soruşturma furyası başlayabilir.

Karşılıklı restleşmeler nereye kadar gidecek bilinmiyor ancak şu koronavirüs salgını döneminde tüketici için iyi olmayacağı kesin. ABD hükümeti de yakın zamanda Çin’e üretim yaptıran firmalara daha fazla vergi veya üretimin ABD’ye kaydırılması gibi konular üzerinde çalışıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13092 kez okundu.
29 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, ABD ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim